search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Σαγκάη: Χαμός στο λιμάνι της πόλης – Σοκάρει ο χάρτης με την κίνηση των πλοίων (photos)

21.04.2022 12:44
port

Ο χάρτης που αποτυπώνει την κίνηση των πλοίων γύρω από τη Σαγκάη, του ιστότοπου MarineTraffic, προκαλεί σοκ! Είναι χιλιάδες τα πλοία που κάνουν επικίνδυνες μανούβρες σε έναν πολύ περιορισμένο θαλάσσιο χώρο, ή έχουν αγκυροβολήσει σε κάποια σημεία, προσπαθώντας να πάρουν σειρά για να μπουν στο λιμάνι, καθώς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας έχουν προκαλέσει την παράλυση της διακίνησης προϊόντων κάθε είδους.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι της ασιατικής μητρόπολης, ενώ η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη στην παράκτια ζώνη βόρεια της Σαγκάης.

Με πράσινο χρώμα απεικονίζονται στον χάρτη τα εμπορικά πλοία και με κόκκινο χρώμα τα δεξαμενόπλοια.

Η κίνηση στο λιμάνι της Σαγκάης credit: MarineTraffic

Η κίνηση στην παράκτια ζώνη βόρεια της Σαγκάης credit: MarineTraffic

Το αυστηρό lockdown που έχουν επιβάλει οι κινεζικές αρχές για να ελέγξουν τη διασπορά του covid στην πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων προκάλεσε την παράλυση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην φόρτωση εμπορευματοκιβωτίων, που συνεπάγονται και αύξηση του κόστους μεταφοράς.

Παρόλο που το λιμάνι εξακολουθεί να λειτουργεί στοιχειωδών, με βάση ένα σύστημα ασφάλειας που προβλέπει τον αποκλεισμό του από την υπόλοιπη πόλη, προβλήματα προκαλούνται από τις δυσκολίες στην είσοδο και έξοδο φορτηγών αυτοκινήτων που μεταφέρουν τα προϊόντα στο λιμάνι για να γίνει φόρτωση στα εμπορικά σκάφη.

Ο Γου Τσουνγκενγκ, διευθυντικό στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Μεταφορών, διαβεβαίωσε ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, λαμβάνοντας υπόψη και την ανάγκη να ελεγχθεί η πανδημία.

Πάντως ακόμα και αν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα εκτιμάται ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της αλυσίδας φόρτωσης προϊόντων και εφοδιασμού της παγκόσμιας αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Moskva: Το πολύτιμο «μυστικό» του ρωσικού πλοίου, που χάθηκε στη Μαύρη Θάλασσα

Πώς είδαν οι Γάλλοι το debate Μακρόν – Λε Πεν: Ο… «αλαζόνας» και η «τρομακτική»

Ουκρανία: «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη», λένε οι Ρώσοι – Η αντίδραση του Πούτιν και η εντολή για το Azovstal

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:33