search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:40
MENU CLOSE

Moskva: Το πολύτιμο «μυστικό» του ρωσικού πλοίου, που χάθηκε στη Μαύρη Θάλασσα

21.04.2022 11:59
moskva_new

Ένα πολύτιμο για τους Χριστιανούς κομμάτι από τον «πραγματικό Σταυρό» όπου μαρτύρησε ο Ιησούς είναι πιθανό να χάθηκε στην Μαύρη Θάλασσα μαζί με την ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Moskva, το οποίο βυθίστηκε ανοικτά των ουκρανικών ακτών.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, δίνοντας μίαν άλλη διάσταση στη βύθιση του πλοίου, που αποτελεί το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχτεί η Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις οποίες αναπαράγει η Jpost, και αποδίδονται στον αρχιεπίσκοπο Σεβαστουπόλεως, της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, Σεργκέι Καλιούτα, το 2020 αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο πλοίο Moskva ένα κομμάτι του Τίμιου Σταυρού, για να φυλάει το πλήρωμα.

«Το κομμάτι ανήκε σε μία καθολική εκκλησία, αλλά αγοράστηκε από ανώνυμο συλλέκτη, και ήταν επιθυμία του να μεταφερθεί στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Στο καταδρομικό Moskva υπήρχε ένα εκκλησάκι όπου γίνονταν λειτουργίες», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Σεβαστουπόλεως στο Tass.

Το κομμάτι από τον «πραγματικό Σταυρό» ήταν ένθετο σε έναν μεταλλικό σταυρό του 19ου αιώνα, που πιθανότατα χάθηκαν μαζί με το πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο αρχιεπίσκοπος Σεβαστουπόλεως επισήμανε στο πρακτορείο Tass ότι τα κομμάτια του Τιμίου Σταυρού είναι σπάνια και πολύ μεγάλης σημασίας για όλους τους Χριστιανούς.

Το πλοίο Moskva βυθίστηκε μετά από φωτιά στο κατάστρωμα που προκάλεσε σειρά εκρήξεων στα πυρομαχικά. Η Μόσχα δεν έχει διευκρινίσει τα αίτια της φωτιάς, αλλά το Κίεβο υποστηρίζει ότι το ρωσικό πλοίο επλήγη από δύο πυραύλους Neptune.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά καθώς γινόταν ρυμούλκηση του σκάφους εν μέσω καταιγίδας τελικά βυθίστηκε. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η τύχη όλων των μελών του πληρώματος, ενώ είναι πιθανό να βρίσκεται στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας μαζί με το πλοίο και το πολύτιμο για τους Χριστιανούς κομμάτι από τον Τίμιο Σταυρό.

Διαβάστε επίσης:

Πώς είδαν οι Γάλλοι το debate Μακρόν – Λε Πεν: Ο… «αλαζόνας» και η «τρομακτική»

Ουκρανία: «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη», λένε οι Ρώσοι – Η αντίδραση του Πούτιν και η εντολή για το Azovstal

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε 96 – Το ταξίδι με το ελικόπτερο και η φωτογραφία με τα πόνι (photo/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:35