search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:37
MENU CLOSE

Εξαγορά Twitter: Ο Έλον Μασκ «ξεφορτώνεται» εκατομμύρια μετοχές της Tesla για να κάνει απόσβεση

29.04.2022 19:01
elon-musk-23-new

Ο Έλον Μασκ πούλησε από την Τρίτη περίπου 10 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας Tesla, της οποίας είναι γενικός διευθυντής και συνιδρυτής, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε την Δευτέρα για την εξαγορά του Twitter.

Η πώληση των μετοχών αυτών του απέφερε περίπου 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, τη SEC.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, μετά την πώληση εξακολουθεί να διαθέτει λίγο περισσότερες από 162,8 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Όχι άλλες πωλήσεις της TSLA (σ.σ. το χρηματιστηριακό σύμβολο της Tesla) μετά από σήμερα» έγραψε στο Twitter ο ίδιος την Πέμπτη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter, έναντι 44 δισ. δολαρίων, ο Έλον Μασκ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει 21 δισ. από την προσωπική του περιουσία. Τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από δανεισμό.

Πολλοί επενδυτές και αναλυτές αμφισβητούν ότι θα υλοποιηθεί αυτή η εξαγορά. Η αξία της μετοχής του Twitter παραμένει αισθητά χαμηλότερη από το ποσό που πρότεινε να δώσει ο Μασκ, δηλαδή 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Σήμερα, γύρω στις 17.05, κυμαινόταν στα 49,80 δολάρια. Όσον αφορά τη μετοχή της Tesla, απώλεσε πάνω από το 23% της αξίας της αφού ο Μασκ ανακοίνωσε στις 4 Απριλίου την αγορά του 9,2% του Twitter. Σήμερα ωστόσο κινείται ανοδικά και κερδίζει +5,35%.

Διαβάστε επίσης:

Η Άμπερ Χέρντ ζήτησε από τον Τζόνι Ντεπ ανταμοιβές με αντάλλαγμα τη σιωπή της

Συγκλονίζει ο Γιάννης Βογιατζής: «Η γυναίκα μου πέθανε στα χέρια μου» (video)

Δύσκολες ώρες για την Καίτη Γκρέυ – Τής αποκάλυψαν ότι πέθανε ο γιος της 5 μήνες μετά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34