search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:29
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα σε ψηφίσουν για αυτά που θα κάνεις»

08.05.2022 09:20
Mitsotakis76-new

Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί το 14ο συνέδριο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός με συνέντευξη του στο “Βήμα” περιγράφει τους στόχους του, κάνοντας λόγο για σχέδιο δεκαετίας για τη χώρα.

Σε πρώτο πλάνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει το στεγαστικό ζήτημα στη χώρα, καθώς αποκαλύπτει ότι ο σχεδιασμός για τη δεύτερη τετραετία θέτει τη στέγη στην κορυφή των προτεραιοτήτων, με τη σύσταση ξεχωριστού υπουργείου.

Όπως σημειώνει, «το θέμα της στέγης αναδεικνύεται σε μείζον προτεραιότητα. Αυτό δεν μπορεί να μην αποτυπωθεί με κάποιον τρόπο στις κυβερνητικές δομές ενόψει της επόμενης τετραετίας. Άρα για εμάς η πρόκληση είναι πάντα πώς αντιμετωπίζουμε άμεσα την κρίση. Αλλά και πώς το επείγον δεν θα επισκιάσει το σημαντικό».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η προετοιμασία που είχαμε κάνει για τη διακυβέρνηση μας επέτρεψε να κινηθούμε γρήγορα και τώρα να σκεφτόμαστε, από τώρα οφείλω να σκέφτομαι το “Επιτελικό Κράτος 2.0 ή 3.0” και αλλαγές που θα κάνουμε όχι στα πρόσωπα στις δομές ποια υπουργεία πρέπει να συγχωνευτούν που χρειαζόμαστε καινούργιες αυτοτελείς δομές ασκήσεις πολιτικής».

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για σχέδιο με ορίζοντα δεκαετίας για τη χώρα, λέγοντας ότι «βλέπω την τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα ως μία περίοδο κατά την οποία η χώρα θα κάνει το μεγάλο άλμα και θα ξεπεράσει τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών σε όλους τους δείκτες οι οποίοι έχουν σημασία για εμάς. Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της προσπάθειας».

«Η ΝΔ δεν είναι πλέον το συντηρητικό κόμμα το οποίο θυμόμαστε»

Περιγράφοντας τους στόχους του για το κόμμα, ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει με νόημα ότι η ΝΔ «δεν είναι πλέον το συντηρητικό κόμμα το οποίο θυμόμαστε», τονίζει ότι η μάχη των εκλογών δίνεται και κερδίζεται στον χώρο του Κέντρου και δηλώνει εμφατικά ότι η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον παγκόσμιο δημόσιο διάλογο για τη σύγχρονη, ανθεκτική δημοκρατία, ζήτημα στο οποίο αποκαλύπτει ότι θα αναφερθεί στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Μάλιστα εν όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ όπου στις 16 Μαΐου θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία και στη συμμετοχή αμερικανικών επενδύσεων στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κυβερνητική φθορά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, εκτιμά ότι «η φθορά είναι μέρος της διακυβέρνησης. Ξεπερνάς τη φθορά με την ανανέωση. Και μιλώντας για το μέλλον, όχι για αυτά που έχεις κάνει», προσθέτοντας ότι «δεν θα σε ψηφίσουν για αυτά που έχεις κάνει, αλλά για αυτά που θα κάνεις».

Η αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα

Για τα ενεργειακά, ο πρωθυπουργός συνεχίζει την κριτική του στην ΕΕ λέγοντας ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν νοείται να πλήττουν περισσότερο τα κράτη-μέλη, ενώ παράλληλα περιγράφει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα ώστε να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Παράλληλα, απαντά στην κριτική για τα υψηλά μπόνους της διοίκησης της ΔΕΗ, απορρίπτει για ακόμη μία φορά τα σενάρια εκλογών, σημειώνει ότι η ευθύνη για την περιπέτεια της διαφαινόμενης διπλής κάλπης δεν είναι δική του και δηλώνει ότι δεν τον ανησυχεί η αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η κάλπη για το όνομα και τους Συνέδρους – Οι στόχοι του Νίκου Ανδρουλάκη

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι δίπλα στους πολίτες αλλά στην αισχροκέρδεια»

Σκανδαλίδης στο topontiki.gr: «Αν ηττηθούν οι στόχοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙZΑ γιατί θα πρέπει να είναι Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:28