ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:15
MENU CLOSE

Κεκάκια με ινδοκάρυδο και γέμιση καραμελωμένου γάλακτος

21.05.2022 06:00

Είναι ιδανικά για όσους αγαπάνε τον εκρηκτικό συνδυασμό της καραμέλας dulche de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα) με το ινδοκάρυδο αλλά θα ενθουσιάσουν και τους υπόλοιπους, μικρούς και μεγάλους. Νόστιμα και πανεύκολα στην παρασκευή τους, αυτά τα μάφιν αξίζει να τα δοκιμάσουν όλοι!

125 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

150 γραμμάρια ινδοκάρυδο

2-3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

Μερικές κουταλιές καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (κονσέρβας – όχι σπιτικό) για τη γέμιση + επιπλέον για την επικάλυψη (προαιρετικά)

Λίγο ινδοκάρυδο επιπλέον για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να έχετε ένα κρεμώδες μίγμα.

Προσθέστε σιγά- σιγά τα αυγά (ένα κάθε φορά), συνεχίζοντας το κτύπημα. Ενσωματώστε το ινδοκάρυδο, το γάλα και τελευταία το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, καλά κοσκινισμένα.

Προετοιμάστε 6 φορμάκια (αλευροβουτυρώστε τα ή στρώστε τα με τα ειδικά χαρτάκια) για καπκεικς ή μάφιν και γεμίστε τα με το μίγμα μέχρι τη μέση.

Βάλτε μια κουταλιά από το καραμελωμένο ζαχαρούχο στο κέντρο τους και καλύψτε με λίγο από το μίγμα έτσι ώστε να γεμίσουν μέχρι τα ¾. Ψήστε τα στους 180ο C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσουν, διακοσμήστε τα με λίγο επιπλέον καραμελωμένο ζαχαρούχο από πάνω και πασπαλίστε με ινδοκάρυδο ή όπως αλλιώς επιθυμείτε!

Συμβουλή

Η σύσταση του μίγματος του κέικ είναι αρκετά πηκτή και όχι ρευστή, για να μην καταρρεύσει η γέμιση του καραμελωμένου ζαχαρούχου και κολλήσει στον πάτο της φόρμας.

Διαβάστε επίσης

Αυγά με τραγανή παρμεζάνα πάνω σε «κρεβατάκι» σπανακιού και φρυγανισμένο ψωμί

Βόμβες Σμύρνης

Ρολάκια μελιτζάνας αλά ιταλικά

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:14
Exit mobile version