search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:38
MENU CLOSE

Αυγά με τραγανή παρμεζάνα πάνω σε «κρεβατάκι» σπανακιού και φρυγανισμένο ψωμί

20.05.2022 06:00
syntagi

Ένα υπέροχο πιάτο για πρωινό, ενδιάμεσο ή βραδινό, με αυγά μάτια και τραγανή τηγανητή παρμεζάνα που σερβίρονται πάνω σε σοταρισμένο σπανάκι και φρυγανισμένα ψωμάκια. Ένας κλασσικός συνδυασμός πρωινού για τους λάτρεις των αυγών αλλά με εστιατορική παρουσίαση που θα σας ενθουσιάσει και θα γίνει ο αγαπημένος σας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη βάση

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 ματσάκια φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες μπούκοβο

Τον χυμό από ½ λεμόνι (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση

2 χοντρές φέτες ψωμί, βουτυρωμένες και φρυγανισμένες στην τοστιέρα

Για τα αυγά μάτια και το τραγανό τυρί

6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα φύλλα σπανακιού σε δόσεις, αφήνοντάς τα να μαραθούν πριν προσθέσετε την επόμενη δόση, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις μαραθούν, κάντε μια τρύπα στη μέση του τηγανιού και προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει το σκόρδο και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά όλα. Ρίξτε το χυμό λεμονιού, τις νιφάδες μπούκοβο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε στη φωτιά για λίγο να φύγει η περιττή υγρασία και αποσύρετε, κρατώντας το σοταρισμένο σπανάκι στην άκρη για το τελικό στήσιμο του πιάτου. Συνεχίστε με το τραγανό τυρί και τα αυγά ζεσταίνοντας ένα αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα στο κέντρο, σε κυκλικό σχήμα. Θέλετε να σχηματιστεί ένα λεπτό και ομοιόμορφο στρώμα. Μόλις λιώσει λίγο το τυρί, αναποδογυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να τραγανίσει. Κάντε το ίδιο και με την υπόλοιπη ποσότητα του τυριού. Αφήστε τα στην άκρη και συνεχίστε τηγανίζοντας τα αυγά, αφού σκουπίσετε καλά το σκεύος. Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώστε τα και ξεκινήστε τη συναρμολόγηση του πιάτου. Βάλτε πρώτα τα φρυγανισμένα ψωμάκια στο κάτω μέρος, το σοταρισμένο σπανάκι από πάνω, λίγο από το τραγανό τυρί και τέλος τα τηγανητά αυγά μάτια. Αρτύστε με αλατοπίπερο και σερβίρετε αμέσως!

Διαβάστε επίσης:

Βόμβες Σμύρνης

Ρολάκια μελιτζάνας αλά ιταλικά

Γρήγορη κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42