search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:11
MENU CLOSE

Γρήγορη κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη

17.05.2022 06:00
glykaki76-new

Μια ελαφριά και υγιεινή κρέμα σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη που ετοιμάζεται εύκολα σε 10 λεπτά. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε και να εκτιμήσετε τη γεύση της και την υφή της είναι να χρησιμοποιήσετε μιας καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα.

Υλικά για τη Συνταγή

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη (καλής ποιότητας), ψιλοκομμένη

350 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες

100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

Κόκκινα φρούτα για το στόλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κρατήστε στην άκρη 30 γραμμάρια από την κουβερτούρα, για τη διακόσμηση της κρέμας και ψιλοκόψτε καλά την υπόλοιπη. Βάλτε την τριμμένη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ζεστάνετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί.

Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα φαρδύ και βαθύ δοχείο και αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι να ανακατευτούν καλά και να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μοιράστε την κρέμα σε μπολ και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Βγάλτε την κρέμα σοκολάτας από το ψυγείο 30 λεπτά πριν τη σερβίρουμε και αφήστε την λίγο να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου. Διακοσμήστε κάθε μπολ με μια κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι (αν επιθυμείτε), κόκκινα φρούτα της επιλογής σας και πασπαλίστε με λίγη τριμμένη σοκολάτα στην επιφάνεια της κρέμας.

Διαβάστε επίσης:

Χοτ ντογκ μπουρίτο, τυλιγμένο σε τορτίγια

Πλούσιο παγωτό καρύδι, χωρίς παγωτομηχανή

Αθερίνα τηγανητή με κρεμμύδια, με άρωμα Κυκλάδων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32