search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:29
MENU CLOSE

Πλούσιο παγωτό καρύδι, χωρίς παγωτομηχανή

13.05.2022 06:00
morojenoe-s-greckim-orexom_1649967128_0_max

Αρωματικό και πεντανόστιμο, το παγωτό καρύδι είναι μία πρωτότυπη συνταγή που μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής. Η προσθήκη ξηρών καρπών στο παγωτό δίνει ένα ευχάριστο άρωμα, ένα όμορφο χρώμα και μια χαρακτηριστική τραγανότητα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για τη Συνταγή

500 ml κρέμα γάλακτος 12%

3 κρόκοι (μεγάλων) αυγών, ~85 γραμμάρια

100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

50 γραμμάρια καρύδια

Εκτέλεση

Αρχικά, ψιλοκόψτε τα καρύδια με το μαχαίρι ή το μούλτι, ανάλογα με το πόσο αισθητά θέλετε να είναι μέσα στο παγωτό. Μπορείτε ακόμα να τα χτυπήσετε στο γουδί, φτιάχνοντας μικρά ψίχουλα ή μεγαλύτερα κομμάτια που θα τα καταλαβαίνετε στο δάγκωμα. Αφήστε τα στην άκρη και συνεχίστε, βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο πάνω στη φωτιά, μέχρι να πάρει μία βράση. Μόλις είναι έτοιμη, ρίξτε τα καρύδια, ανακατέψτε καλά και αφήστε το μίγμα για λίγο να κρυώσει. Σε ένα μπολ, χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε σιγά- σιγά λίγο από το μίγμα της ζεστής κρέμας μέσα στους κρόκους, ανακατεύοντας καλά συνεχώς. Μεταφέρετε όλο το μίγμα μέσα στο κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να πήξει, χωρίς όμως να βράσει. Λίγο προτού εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάστε το παγωτό (αφού κρυώσει λίγο) σε ένα δοχείο με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη. Μετά από 45 λεπτά αφαιρέστε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατέψτε το με ένα κουτάλι. Ξαναβάλτε το να παγώσει και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία κάθε 30 λεπτά για τις επόμενες 4 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, αφήστε το στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Αφαιρέστε το δοχείο του παγωτού μισή ώρα πριν το σερβίρισμα για να μαλακώσει, γαρνίρετε με σιρόπι ή μέλι, τριμμένη σοκολάτα και φρέσκα φρούτα και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να καβουρδίσετε ελαφρά τα καρύδια, για να απελευθερώσουν περισσότερα τα αρώματά τους.

Διαβάστε επίσης:

Αθερίνα τηγανητή με κρεμμύδια, με άρωμα Κυκλάδων

Μαρμελάδα pina colada: μια συνταγή για να δώσετε τροπικό αέρα στα πρωινά σας

Λουκάνικα με κάρυ (Currywurst), το εθιστικό γερμανικό street food

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:29