search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:12
MENU CLOSE

Βόμβες Σμύρνης

19.05.2022 06:00
izmir-bomba-tatlisi

Οι ξακουστές βόμβες της Σμύρνης, είναι στην πραγματικότητα μπισκότα πραλίνας με πολύ λεπτό και τραγανό περίβλημα ζύμης και πολύ ρευστή γέμιση σοκολάτας πραλίνας. Το γλυκάκι αυτό πήρε το όνομά του από το μέρος που πρωτοφτιάχτηκε και σύμφωνα με τη Google Trends είναι η 6η πιο δημοφιλής συνταγή που αναζητήθηκε στην Τουρκία το 2020.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

2 κουταλιές της σούπας λάδι φουντουκιού ή σπορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό

Για τη γέμιση

1,5 κουταλιά της σούπας άλειμμα σοκολάτας ή

1,5 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο ή

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι με 3 κουταλιές της σούπας μελάσα

Εκτέλεση

Αρχικά βάλτε στο ψυγείο το άλειμμα σοκολάτας ή το φυστικοβούτυρο για περίπου 15 λεπτά για να σφίξουν και να μπορέσετε να τα διαχειριστείτε καλύτερα. Ξεκινήστε με το ζυμάρι, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το φουντουκέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό και ζυμώνοντας καλά για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια χωρίστε τη ζύμη σε δέκα ίσες μπάλες. Πάρτε μια μπαλίτσα, λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας και πιέστε την με τα δάχτυλά σας έτσι ώστε να την κάνετε επίπεδη. Ανοίξτε λεπτό το ζυμαράκι μεγαλώνοντας την επιφάνειά του με τα χέρια σας μόνο. Βάλτε μια κουταλίτσα από το κρύο άλειμμα σοκολάτας ή το φυστικοβούτυρο στη μέση της ζύμης και διπλώστε τις άκρες με τρόπο ώστε να ενωθούν στο κέντρο για να σχηματίσετε μια τέλεια στρογγυλή μπάλα. Κόψτε το ζυμαράκι που περισσεύει από την ένωση και βεβαιωθείτε ότι έχει σφραγιστεί καλά και σφιχτά. Προθερμάνετε για 2 λεπτά τη φριτέζα αέρα στους 200ο C, τοποθετήστε τα προσεκτικά με το κλείσιμο προς τα κάτω και ψήστε για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρούστα της ζύμης αλλά η σοκολάτα στο κέντρο της να παραμείνει ακόμα ρευστή. Για να φτιάξετε την εκδοχή με ταχίνι και μελάσα, ανακατέψτε το ταχίνι και τη μελάσα σε ένα μικρό μπολ και απλώστε τη γέμιση αυτή στην ζύμη με τον ίδιο τρόπο. Αν θέλετε να το φτιάξετε στο φούρνο αντί για φριτέζα αέρα, ψήστε το στους 200ο C στις αντιστάσεις (χωρίς ανεμιστήρα) για περίπου 7 λεπτά.

Συμβουλή

Το μυστικό στην επιτυχία του γλυκίσματος αυτού βρίσκεται στη ζύμη. Όσο πιο λεπτό και τραγανό κάνετε το περίβλημα της βόμβας (τη ζύμη), τόσο πιο επιτυχημένο θα είναι το γλυκό σας.

Διαβάστε επίσης:

Ρολάκια μελιτζάνας αλά ιταλικά

Γρήγορη κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη

Χοτ ντογκ μπουρίτο, τυλιγμένο σε τορτίγια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:11