search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:37
MENU CLOSE

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Στο 82% η ενσωμάτωση για την Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι προηγούνται

23.05.2022 13:54
pasok_ekloges_new

Περίπου 4.500 (4499 για την ακρίβεια) σύνεδροι ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μέχρι και αυτή την ώρα είναι περίπου στο 82%, καθώς έως τώρα έχουν ενσωματωθεί 3.645 ψηφοδέλτια στο σύνολο των 4.449 ψηφισάντων.

Για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ πρώτος με διαφορά είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (αναμένεται η εκλογή του στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει σε δύο εβδομάδες). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο απερχόμενος Γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο επίσης πρώην Γραμματέας του κόμματος και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη Στέφανος Ξεκαλάκης. 

Ακολουθούν: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Δανιηλίδης, Σωτήρης Παπαγεωργίου, Παύλος Χρηστίδης, Μιχάλης Τόλκας, ο οποίος κλείνει και την πρώτη δεκάδα. 

Από τους 464 υποψηφίους θα εκλεγούν τα 2/3 των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς στο όργανο του κόμματος δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, καθώς και οι πρώην πρόεδροι και συνδικαλιστές.  

Το γεγονός ότι οι υποψήφιοι ήταν τελικώς 464 και ότι η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 301 μέλη (άλλαξε η πρόβλεψη στο καταστατικό το Σάββατο το βράδυ) κατέβασε την ένταση της αναμέτρησης.

Δείτε την ζωντανή ροή των αποτελεσμάτων εδώ

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε πρόωρες εκλογές…

Τα μεθεόρτια της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον – «Καυτό» καλοκαίρι και με μεταναστευτικό

Στην Αλβανία ο Δένδιας – Συνάντηση με τον Έντι Ράμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:34