ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:21
MENU CLOSE

«Προστατευτείτε μόνοι σας», λέει ο Πλεύρης για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού - «Για μέτρα, θα δούμε από Σεπτέμβριο» (Video)

16.06.2022 10:39

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένει το υπουργείο Υγείας τους θερινούς μήνες. Ωστόσο συστήνει να πάρουμε… μέτρα αυτοπροστασίας και ξεκαθαρίζει ότι για μέτρα από πλευράς Πολιτείας θα συζητήσουμε από Σεπτέμβριο.

«Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξει αύξηση στα κρούσματα» σημείωσε, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι σε αυτή τη φάση τα περιοριστικά μέτρα είναι ανούσια.

Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε…

Είπε ότι οι πιο ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να τηρούν κάποια μέτρα αυτοπροστασίας, υπενθυμίζοντας ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου.

Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες από τον Σεπτέμβρη, είπε ότι σε εκείνο το διάστημα θα γίνει κουβέντα για τυχόν μέτρα.

Είπε ότι παρατηρείται ένα σημαντικό ποσοστό επαναλοιμώξεων και πως σιγά σιγά εμφανίζονται και στην Ελλάδα, σε έντονο βαθμό, οι υπομεταλλάξεις της Όμικρον.

Τόνισε, «αυτός που έχει περάσει την Όμικρον δεν σημαίνει ότι δεν θα νοσήσει άμεσα. Ο εμβολιασμός και η νόσηση δημιουργούν μια ανοσία, αλλά όχι για 5-6 μήνες που λέγαμε πιο παλιά».

Σε εκείνο το σημείο, πάντως, ο Πλεύρης είπε ότι σε ό,τι αφορά «τη βαριά νόσηση υπάρχει ασφάλεια», από το εμβόλιο και την παλαιαότερη νόσηση.

Ξεκαθάρισε  ότι «σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν φαίνονται δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα Υγείας ώστε να πάρουμε μέτρα».

Διαβάστε επίσης

Πλημύρες στη Μάνδρα: Αθώα η Ρένα Δούρου – Ένοχη η δήμαρχος

Αλέξης Κούγιας: Έκανε μήνυση στη Φαίη Σκορδά – «Θα ακολουθήσει αγωγή για αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ»

Ελευσίνα: Ισχυρή έκρηξη σε ψητοπωλείο – Τι εξετάζει η αστυνομία (Video)

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version