search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:56
MENU CLOSE

Kοντά σε ιστορική συμφωνία οι Pink Floyd για την πώληση των δικαιωμάτων των δίσκων τους (Videos)

24.06.2022 15:23
pink floyd – new

Οι Pink Floyd ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στη ροκ μουσική σκηνή διαπραγματεύονται την πώληση των δικαιωμάτων των δίσκων τους έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θα είναι μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

Το θρυλικό συγκρότημα έχει ηχογραφήσει σε στούντιο 15 άλμπουμ στο διάστημα από το1967 ως το 2014, μεταξύ των οποίων τρία που βρίσκονται σε κορυφαίες θέσεις σε πωλήσεις όλων των εποχών: The Dark Side Of The Moon (1973), Wish You Were Here (1975) και The Wall (1979).

Η πρόκληση πάντως δεν θα είναι η τελική τιμή, αλλά το να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος, καθώς οι δύο από τους τέσσερις διαφωνούν με τους υπόλοιπους εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για τον Ρότζερ Γουότερς και τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ, οι οποίοι ήταν και από τους βασικούς στιχουργούς του συγκροτήματος.

Οι Βρετανοί ρόκερς, που είναι γνωστοί για  μια πληθώρα  κλασικών επιτυχιών, όπως τα Comfortably Numb, Money και  Shine On You Crazy Diamond,  πουλούν τον κατάλογο των ηχογραφήσεων που έχουν κάνει και σύμφωνα με το  Bloomberg, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι εταιρίες Warner Music Group Corp., Sony Music Entertainment και BMG.

Οι Pink Floyd δημιουργήθηκαν το 1965, από τον Σιντ Μπάρετ, ο οποίος όμως εγκατέλειψε το συγκρότημα ύστερα από  3 χρόνια εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Ντέιβιντ Γκίλμουρ εντάχθηκε στο σχήμα το1967 και μαζί με τον μπασίστα Ρότζερ Γουότερς, τον Ρίτσαρντ Ράιτ, στα πλήκτρα και τον Νικ Μέισον στα ντραμς, καθόρισαν τον χαρακτήρα του συγκροτήματος που γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την μουσική.

Οι Pink Floyd υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει περίπου 45 εκατομμύρια δίσκους. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους είναι το άλμπουμ The Dark Side Of The Moon (1973), με κλασικά τραγούδια, όπως  τα  Time, The Great Gig in the Sky και  Brain Damage, που έμεινε στις κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων στην Αμερική για 962 εβδομάδες.

Το 2012 το άλμπουμ The Dark Side Of The Moon χαρακτηρίστηκε «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντικό έργο»,  άξιο να διατηρηθεί ως προστατευόμενο έργο από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Δύο άλλα άλμπουμς, που κυκλοφόρησαν στη δεκαετία του 1970 – το Wish You Were Here (1975) και το The Wall (1979), θεωρούνται μεταξύ των μεγαλύτερων  επιτυχιών της ροκ μουσικής σκηνής όλων των εποχών, καθώς το Wish You Were Here πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα και το The Wall, πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Μετά από προσωπικές διαφωνίες ο Ράιτ έφυγε από την μπάντα το 1979 και ο Γουότερς πήρε τον δικό του δρόμο το 1985.

Όμως ο Γκίλμουρ και ο Μέισον εξακολούθησαν να εμφανίζονται ως Pink Floyd, για να υποδεχτούν αργότερα και πάλι στο συγκρότημα τον Ράιτ. Ο Γουότερς έκανε μήνυση στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος επειδή χρησιμοποιούσαν το όνομα Pink Floyd, αλλά στο τέλος επιτεύχθηκε συμφωνία και η τελευταία εκδοχή του συγκροτήματος υπό τον Γκίλμουρ ηχογράφησε το τελευταίο άλμπουμ, το The Endless River, το 2014.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί τα ποσά που δίνουν οι εταιρίες παραγωγής για δικαιώματα μεγάλων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, οι Pink Floyd εκτιμάται ότι θα επιτύχουν μία πολύ μεγάλη τιμή για τη δουλειά τους, καθώς εξακολουθούν να έχουν σημαντικές πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανής διαμαρτυρία με… χειροκροτήματα για την Εμινέ Ερντογάν – Δεν άφησαν να διαβαστεί μήνυμά της (video)

Ινδονησία: Όλα του γάμου δύσκολα και ο γαμπρός… γυναίκα! (Photos)

«Το Καπέλο του Ψαρά»: Μία βόλτα στην υπερπολυτελή ντάτσα που συνδέεται με τον Πούτιν (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:55