search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:05
MENU CLOSE

Ο Κέβιν Σπέισι «Χωρίς προσωπείο» στο Channel 4 – Ντοκιμαντέρ για την πολύκροτη υπόθεση βιασμών (Photos)

27.06.2022 16:50
kevin_new

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 εκμεταλλευόμενο τη στιγμή, ανακοίνωσε την παραγωγή ντοκιμαντέρ με κεντρικό άξονα ακριβώς την πολύκροτη υπόθεση καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε βάρος του Κέβιν Σπέισι.

Μόλις πριν από δέκα ημέρες ο διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ, στο Λονδίνο δηλώνοντας αποφασισμένος «να αποδείξει την αθωότητα του», καθώς κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, καταρχάς, εναντίον τριών ανδρών.

«Spacey Unmasked» («Ο Σπέισι χωρίς προσωπείο»), είναι ο τίτλος εργασίας του – σε δύο μέρη – ντοκιμαντέρ και πιάνει το νήμα της ιστορίας του καλλιτέχνη που συγκαταλεγόταν στους πιο ισχυρούς και αξιοσέβαστους ηθοποιούς στον κόσμο, από την παιδική ηλικία του, την κλιμακούμενη επιτυχία του στο Μπρόντγουεη και την ραγδαία άνοδο του στον γαλαξία των διεθνούς φήμης αστέρων έως την εκκωφαντική «κατακρήμνιση» του από εκεί καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες από πολλούς άνδρες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

«Το ντοκιμαντέρ, το οποίο ολοκληρώνεται σε δύο μέρη, θα διερευνήσει τη συμπεριφορά του Σπέισι και πως αυτή επέδρασε στους άλλους ανθρώπους και στους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να μιλήσουν τώρα», αναφέρει το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ο Κέβιν Σπέισι είναι ένας από τους πιο ευφυείς, πολυβραβευμένος ηθοποιούς της εποχής μας και έχαιρε μεγάλο θαυμασμό», δήλωσε η εκτελεστική παραγωγής του «Spacey Unmasked» Ντόροθι Μπράιν. «Χάρη στην ευφυΐα του έχει κερδίσει Όσκαρ και έχει τιμηθεί με πάρα πολλά ακόμα βραβεία.

Έχει διακριθεί και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τις ερμηνείες του στον κινηματογράφο, ηγείτο του περίφημου θεατρικού οργανισμού Old Vic (Ολντ Βικ) για 11 χρόνια με αξιοσημείωτη επιτυχία, αναδείχθηκε σε μια από τις πιο σημαντικές μορφές της πολιτιστικής ζωής του Λονδίνου, υπήρξε φίλος μερικών από τις εξέχουσες προσωπικότητες της και φιλοξενείτο τακτικά στις κοσμικές στήλες των ΜΜΕ», θύμισε η Μπράιν, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο αυτές ταινίες τεκμηρίωσης «παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας των καταγγελιών για κακοποίηση εναντίον του και των δικαστικών υποθέσεων που ακολούθησαν».

Ντοκιμαντέρ με δημοσιογραφική αυστηρότητα αλλά και ευαισθησία

Η επικεφαλής του τομέα παραγωγής ντοκιμαντέρ του Channel 4, Αλίσια Πομεροϊ έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας που ανέλαβε την υλοποίηση των δύο ταινιών κάνοντας λόγο για εξαιρετική ομάδα η οποία «θα αφηγηθεί την ιστορία αυτή με την ευαισθησία, την προσοχή και τη δημοσιογραφική αυστηρότητα που απαιτείται».

Την παραγωγή των δύο ντοκιμαντέρ για τον Κέβιν Σπέισι θα κάνουν η Roast Beef Productions (γνωστή από το ντοκιμαντέρ «”Pussy Riot: A Punk Prayer”» με θέμα τη δίκη της μπάντας «Pussy Riots» και τις αντιδράσεις που προκάλεσε) και η All3Media.

Τον Νοέμβριο του 2017, το θέατρο Old Vic στο Λονδίνο γνωστοποίησε ότι είχε λάβει 20 καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά του Σπέισι από άνδρες που ήρθαν σε επαφή μαζί του στο θέατρο ή συνδέθηκαν με αυτό την περίοδο μεταξύ 1995 και 2013. 

Ο – βραβευμένος με Όσκαρ – ηθοποιός αποβλήθηκε από την τηλεοπτική σειρά «House of Cards» του Netflix  και απομακρύνθηκε από την ταινία «Όλα τα λεφτά του κόσμου» («All the Money in the World») όταν ήρθαν στο φως οι κατηγορίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις, σε βάρος του.

Ο Σπέισι αναμένεται να παραστεί σε δεύτερη ακρόαση τον επόμενο μήνα, ενώ η δίκη αναμένεται να οριστεί προς το τέλος του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Πέραν αυτής εμφανίζεται ως κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ, η καταγγελία του οποίου ως θύματος σεξουαλικής επίθεσης από τον Κέβιν Σπέισι το 2017, «άνοιξε» τον δρόμο και για τις άλλες υποθέσεις σε αστικά και ποινικά δικαστήρια.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο αστικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Σε ποια περίπτωση θα ληφθούν νέα μέτρα – Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου (video)

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη θανάτωση του χιμπατζή: «Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα, δεν υπήρχε άλλη επιλογή» (video)

Δημήτρης Λιγνάδης: Όταν άκουσα για ένταλμα σύλληψης νόμιζα ότι ήταν τρολιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01