search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:36
MENU CLOSE

Δημήτρης Λιγνάδης: Όταν άκουσα για ένταλμα σύλληψης νόμιζα ότι ήταν τρολιά

27.06.2022 16:35
lignadis-12-new

Μετά από σχεδόν πέντε ώρες, ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με τον κατηγορούμενο να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο προσωρινά κρατούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου συμπλήρωσε πέντε ώρες απολογίας κατά τη διάρκεια της οποίας απάντησε σε ερωτήσεις της Έδρας, τονίζοντας με έμφαση τον ισχυρισμό που προβάλλει από την αρχή της υπόθεσης, ότι δεν υφίστανται ερωτικές σχέσεις με ανήλικους με τους οποίους μπορεί να είχε επικοινωνία, πολλώ δε μάλλον σεξουαλική βία σε βάρος τους και ότι η υπόθεση αποτελεί μια σκευωρία μίας ομάδας προσώπων που από διαφορετικές αφετηρίες επιχειρεί να τον πλήξει ηθικά, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε εκ νέου στο κίνημα #metoo. «Αυτό που ευαγγελίζεται το #metoo με βρίσκει 1000% σύμφωνο. Ο εκφυλισμός του όμως με ….χάσταγκ και να καταγγείλει κάθε καρυδιάς καρύδι ότι νομίζει, θα οδηγήσει σε αυτοκατάργησή του» ανέφερε και κάλεσε όποιον έχει κακοποιηθεί να το καταγγείλει αμέσως «ώστε να απαλλαγεί από τα φαντάσματά του και να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ενάργεια», όπως είπε.

«Συναντήθηκαν και δημιούργησαν ένα μείγμα, ένα κράμα πάρα πολλές επιθυμίες πολλών ομάδων. Κάποιο άνθρωποι οι… 2,5 αυτοί που υπήρχαν (εκ των καταγγελλόντων) είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα γιατί δεν έγιναν αυτό που ήθελαν ή γιατί δεν τους έκατσα, να το πω έτσι λαϊκά. Υπήρχε αυτό το υλικό. Υπάρχουν τριβές και προστριβές με κάποιους ηθοποιούς ελεύθερους σκοπευτές, θα τους έλεγα, που έχουν και έχθρα απέναντι μου. Υπάρχουν προστριβές με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι του δημοσιογραφικού κόσμου οι οποίο είχαν τεράστια διαφωνία με τις ιδεολογικές μου θέσεις… Κάποιοι ψευδοαριστεροί για να ακριβολογήσω… Υπήρχε ένας Κ. που έβγαλε μια ιστορία από το μυαλό του και αυτή αποτέλεσε το φιτίλι. Αυτός πήγε και έδωσε συνέντευξη (…) Υπήρχε ο Νίκος Σ. Αυτούς εγώ τους ονομάζω «λαγούς». Άνοιξαν το χορό των καταγγελιών. Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα σε σκάνδαλα και κλειδαρότρυπες. Αυτό όλο αποτέλεσε ένα συγκεκριμένο προϊόν για πολιτική εκμετάλλευση. Και μετά τα κανάλια, τα site που είναι επιχειρήσεις και θέλουν κλικ. Άρχισαν να με διασύρουν στην αρένα του αίματος. Και όλο αυτό με έχει οδήγησε εδώ σήμερα», είπε ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ρωτήσεις της έδρας.

Σε άλλο σημείο της απολογίας έκανε λόγο για αντιπαλότητες στο Εθνικό Θέατρο και τόνισε πως «συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ενώθηκαν και χρησιμοποιώντας ως μοχλό εμένα θέλησαν να χτυπήσουν τη Μενδώνη. Η πολιτική χρήση του θέματος είναι εξόφθαλμη. Τι καλύτερο να πεις «να τι διάλεξαν για το Εθνικό Θέατρο».

«Διορίστηκα το 2019 στο Εθνικό από τη κ. Μενδώνη μια κίνηση που την επικροτούσε τότε το 90%. Υπήρχε όμως ένα μικρό ποσοστό που διαφωνούσε. Στην τελετή παράδοσης παραλαβής ο προηγούμενος ο διευθυντής μου είπε ότι μου παραδίδει το Εθνικό με πλεόνασμα 200 χιλιάδων ευρώ. Σύντομα διαπίστωσα ότι υπάρχει έλλειμμα 3 εκατ. ευρώ. Μια αντιπαλότητα εκεί. Μου έστελναν διάφορα απειλητικά μηνύματα τότε», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην ονοματοδοσία της σκηνής σε “Ελένη Παπαδάκη“, τόνισε: «Είναι απίστευτο το τι σάλος και ορυμαγδός σχολίων υπήρξε γιατί ονόμασα τη σκηνή έτσι. Εξήγγειλα τη μετεξέλιξη της πειραματικής σκηνής σε ερευνητική σκηνή για το αρχαίο δράμα. Άνοιξα δεύτερο μέτωπο. Έλεγαν “νάτος ο εθνικόφρων… “. Στους “Πέρσες” ασπάστηκα ομοίωμα του Παρθενώνα και εκεί ποιος είδε το Θεό και δεν το φοβήθηκε. Γιατί φίλησα τον Παρθενώνα…Όλα αυτά δημιούργησαν κάποια μέτωπο επιθυμία για εκδίκηση».

«Έπαιρνα μια δροσιά» από τα νεαρά άτομα

Αναφερόμενος στις επιλογές του να κάνει παρέα με ανήλικους, ο Δ. Λιγνάδης είπε: «Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι μου άρεσαν οι συναναστροφές με νεαρά άτομα. Έπαιρνα μια δροσιά από αυτά τα άτομα. Κάλυπταν μια πτυχή της ζωής μου αλλά δεν ήταν αυτοί η παρέα μου. Ήταν η παρέα μου συνάδελφοί μου, ο αδελφός μου, κ.ά».

Σύνεδρος: Ποιες συμπεριφορές σας πυροδότησαν αυτές τις φήμες για τις οποίες έγινε τόσος λόγος στο ακροατήριο;

Κατηγορούμενος: Εγώ άκουσα τις λέξεις φήμες, φήμες αλλά δεν άκουσα κάποια συγκεκριμένη φήμη. Δεν μας είπε κάποιος ποια ήταν αυτή η φημολογία. Στο Αρσάκειο για παράδειγμα ήμουν 28 χρονών και έκανα παρέα με τρεις μαθήτριες και τους γονείς τους…. Αυτό εννοούν;

Περιγράφοντας τι συνέβη κατά τη διάρκεια της σύλληψης τον Φεβρουάριο του 2021, είπε: «Κάποια στιγμή βγήκε η Ακρίτα και είπε ότι θα παραιτηθεί ο Λιγνάδης. Από το γραφείο μου λέγανε ότι γίνεται ορυμαγδός. Όλα αυτά εγώ δεν τα σπουδαιολογούσα. Έλεγα ότι είναι κουτσομπολιά. Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου έχω αποφασίσει να παραιτηθώ γιατί δε μπορούσα να διοικήσω σε αυτό το τοξικό κλίμα. Από την άλλη έλεγα πως αν παραιτηθώ θα είναι σαν να αποδέχομαι. Μετά έγινε δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Άκουγα ηθοποιούς που δεν τους είχα δει ποτέ δεν τους ήξερα να μιλάνε για μένα. Όταν άκουσα για ένταλμα νόμισα ότι είναι τρολιά… Πήγα στη ΓΑΔΑ ρώτησα αν υπήρχε κάποιο ένταλμα. Μου είπαν όχι και έφυγα. Μετά πήρε ο δικηγόρος και μου είπε υπάρχει ένταλμα «έλα». Πήγα με τη βιαιότητα ότι θα φύγω σε πέντε λεπτά. Όταν άκουσα για προφυλάκιση κατάλαβα ότι το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από κάποιες προσωπικές αντεκδικήσεις».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη το πρωί με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος θα εισηγηθεί επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου για τέσσερις βιασμούς.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Σε ποια περίπτωση θα ληφθούν νέα μέτρα – Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου (video)

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη θανάτωση του χιμπατζή: «Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα, δεν υπήρχε άλλη επιλογή» (video)

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: «Ο πατέρας μου ήταν ένα κτήνος – Φερόταν άσχημα και ήθελε να περνάει μόνο το δικό του» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:36