search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:38
MENU CLOSE

Δημήτρης Λιγνάδης: «Μπορεί να ξέφυγα αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ – Δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας»

27.06.2022 13:20
lignadis-234-new

Να αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες βιασμού που του αποδίδονται εξακολούθησε ο Δημήτρης Λιγνάδης στη συνέχεια της απολογίας του που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο ΜΟΔ της Αθήνας.

Κατά την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε για «σκευωρία» και «κατασκευή» από μια ομάδα ανθρώπων. 

«Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος»

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος σε καμία περίπτωση οι συναναστροφές του με τους καταγγέλλοντες που γνωρίζει δεν είχαν κάποιο σκοπό δόλιο. «Μπορώ να σας πω ότι εγώ παρασυρόμουν. Ζούσα απερίσκεπτα. Και παρέα φανερά έκανα. Στο Θέατρο ερχόταν φανερά. Μπάλα φανερά έπαιζα. Και στην Επίδαυρο πήγαινα» επισήμανε στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Σπίτι μου έμπαιναν και άνθρωποι που ήξερα δυο λεπτά» είπε και περιέγραψε τον εαυτό του ως «ανοιχτό μέχρι ηλίθιο». Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης, αρνήθηκε τους βιασμούς και των άλλων δυο νεαρών ανδρών που τον καταγγέλλουν, ενώ ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που είχε ερωτική επαφή με κάποιον από τους καταγγέλλοντες θα το παραδεχόταν.

«Έχει καταστραφεί η φήμη και η υπόληψη μου. Δεν έχω καμία όρεξη να λέω ψέματα» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Δεν είμαι ούτε εκβιαστής, ούτε βιαστής

«Έκανα την αυτοκριτική μου για το που βρίσκεται η δική μου ευθύνη και έφτασα σε αυτό το σημείο. Απερίσκεπτα  άσκησα τη γοητεία μου, φλέρταρα παραπάνω, έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις σε άνδρες και γυναίκες, είχα μια υπερβολή ως προς την ποιότητα και ποσότητα… Δεν είμαι κατηγορούμενος  για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας, γητευτής.  Μπορεί να υπήρξα αυτό το άτομο. Μπορεί να ξέφυγα  σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ. Δεν είμαι όμως ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής. Σιχαίνομαι τον βιασμό. Έχω κλωτσήσει γάτο Κίνας ξέρω ότι είναι κακούργημα τώρα… Μου είναι αποκρουστική η εκμετάλλευση αδύναμων ανθρώπων. Αναρωτήθηκα με όλα αυτά που έβλεπα στα κανάλια να κάνουν δικαστήριο και να προδικάζουν την περίπτωση μου, πώς θα έρθω να μιλήσω σε εσάς. Είστε η τελευταία μου ελπίδα για την αλήθεια. Δεν ήρθα μπροστά σας σαν άγιος. Πράγματα που με έστειλαν εδώ, δεν θέλω να τα επαναλάβω ποτέ στη ζωή μου» είπε ο Δημήτρης Λιγναδης κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του. 

Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στα κίνητρα είπε πως είναι πολλά. «Η προσωπική εκδίκηση από την απόρριψη, να στεγαστούν κάτω από την ομπρέλα του metoo και μετά να θυματοποιηθούν  από ένα τέτοιο σοβαρό κίνημα που θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο…Μόλις άνοιξε η ομπρέλα του metoo μπήκαν όλοι και τα ξερά και τα χλωρά κάτω από την ομπρέλα. Τα άτομα που είδα τώρα εδώ είναι φτηνά…» είπε και όταν κλήθηκε να εξηγήσει πώς «ξέσπασε όλο αυτό σε βάρος του» σημείωσε:

«Συναντήθηκαν παρά πολλές επιθυμίες από συνιστώσες που οδηγούν σε μια συνισταμένη. Κάποιοι άνθρωποι, είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα, είχαν προσωπικά κίνητρα. Υπάρχει αυτή η πρώτη ύλη. Υπάρχουν τριβές και προστριβές από ηθοποιούς μέχρι και έχθρα προς το πρόσωπο μου και υπάρχουν μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών Υπάρχει μία ομάδα δημοσιογράφων και influencer, του ψευδοαριστερού χώρου που βρέθηκαν απέναντι μου και θέλησαν να κλονίσουν την κυβέρνηση ότι ήμουν τάχα μια λάθος επιλογή της. Το φυτίλι ήταν ο  Β.Κ που είπε μια ιστορία από το μυαλό του, που είναι παραγεγραμμένη και άνοιξε πρώτος το χορό των καταγγελιών. Υπάρχει ένας δεύτερος… Αυτούς τους δυο τους θεωρώ “λαγούς”. Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα… αυτό έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Έφτασε και στη Βουλή». 

Πρόεδρος: Εδώ εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Εσείς λέτε ότι δεν αληθεύουν αυτά. Γιατί να θέλουν να κατηγορήσουν κάποιον παντελώς αθώο;

Λιγνάδης: Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους ήταν ένα πλέγμα. Μια πλεκτάνη. Είναι σκευωρία . Δεν είναι  δέκα άτομα..Είναι δέκα ενωμένα σε μια αδιαίρετη μονάδα.

Πρόεδρος: Αποδίδεις τέσσερις βιασμούς χωρίς να έχει γίνει τίποτα;

Λιγνάδης: Και εγώ έχω αναρωτηθεί που φτάνει η αλήθεια και που αρχίζει το κερασάκι του βιασμού.

«Κάναμε παρέα…»

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε πώς γνώρισε τον S. μέσω του αδερφού μιας κοπέλας, με την οποία έπαιζαν μαζί στο θέατρο. «Στις Βάκχες η μία από τις κοπέλες η Νάταλι είχε ένα αδερφό που έφερνε στις πρόβες. Τον Θοδωρή. Ερχόταν συνεχώς μαζί μας. Μια μέρα μου λέει “πρέπει να γνωρίσεις έναν φίλο μου, λίγο φαντεζί προσωπικότητα“, τον οποίο γνώρισα στα Goodys στο κέντρο», ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πρόεδρος: Δεν συναντηθήκαμε σε μπαρ;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, και δεν θα είχε πρόβλημα να το παραδεχτώ.
Πρόεδρος: Πώς βρεθήκατε εκεί;
Δημήτρης Λιγνάδης: Είπαμε πάμε εκεί και συναντηθήκαμε.
Πρόεδρος: Είχατε συναναστροφές όλοι μαζί;
Δημήτρης Λιγνάδης: Με την αδελφή του αλλά και χωρίς εκείνη. Η Ναταλι μου είχε ζητήσει να ακολουθήσει την περιοδεία ο αδελφός της για να του κάνω αρχαία γιατί είχε κοπεί στα αρχαία.
Πρόεδρος: Τι κοινό σημείο είχατε;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ήθελα από παιδί να μεταδίδω γνώση, ειδικά σε όσους ήταν κενοί αυτής. Δεν αποκλείω και την αποφόρτιση. Εδώ έχει μικρύνει. Έχει γίνει κοντινό. Λες κι έκανα παρέα μόνο με Θοδωρηδες.
Πρόεδρος: Είχε έρθει και στο σπίτι σας το 2015 ο S;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ναι.

Μιλώντας για την σχέση του με τον δεύτερο καταγγέλλοντα, τον οποίο φιλοξενούσε στο σπίτι του, ανέφερε πως εκείνος του είχε εξομολογηθεί ότι τον είχε γοητεύσει.  «Κάναμε παρέα» είπε και συνέχισε: «Ήταν εκφραστικός στις εκδηλώσεις του. Βαφόταν. Χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο που χρησιμοποιούν κάποιοι γκέι, δεν κάνω αξιολόγηση, απλώς περιγράφω».

Πρόεδρος: Είχατε συζητήσει για ερωτικές προτιμήσεις;

Λιγνάδης: Ίσως. Αλλά δεν έδωσα καμία σημασία.

Πρόεδρος: Δεν σας απασχόλησε να συζητάτε ερωτικές προτιμήσεις με ανήλικο;

Λιγνάδης: Σας είπα πως δεν το αποκλείω. Τώρα μπορεί να ήταν μια φράση.

Πρόεδρος: Τι σήμαινε τον γοητεύσατε;

Λιγνάδης: Από τα λεγόμενα του πάντα. Μου ζητούσε να βρεθούμε σε επαφή. Ήθελε να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας. Με γλειψίματα…

Πρόεδρος: Την εποχή της Επιδαύρου είχατε επαφή;

Λιγνάδης: Πως εννοείτε την επαφή;

Πρόεδρος: Με γλειψίματα και αυτά που λέτε…

Λιγνάδης: Όχι, όχι.

 «Είμαι ένας άνθρωπος με γνωριμίες, η δύναμη στο θέατρο, το παρουσιαστικό μου, μπορεί το σπίτι μου… Αυτά θα μπορούσαν να γοητεύσουν. Πάντως δε μιλούσαμε μόνο για τις ερωτικές προτιμήσεις» είπε  ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει αν τον προβλημάτισε το γεγονός ότι ήταν ένας ανήλικος που ήθελε επαφές μαζί του απάντησε: «Ήταν παιχνίδι. Ανάμεσα στο «καλέ» και στο «μωρή». Δεν το σπουδαιολόγησα ποτέ».

Πρόεδρος: Δεν έπρεπε να τον προστατεύετε;

Λιγνάδης: Ποια μεγαλύτερη προστασία από να τον βλέπω για καφέ μαζί με άλλους, να έρχεται σπίτι μου που ήταν γεμάτο βιβλία. (…) Δεν έβρισκα κακό να μείνει. Έμεινε δέκα μέρες περίπου. Ένα σάκο θυμάμαι είχε φέρει. Κοιμόταν στον καναπέ μου. Δεν είχε που να πάει.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε ατράνταχτα στοιχεία πως δεν βρισκόταν στην Επίδαυρο το 2015 την περίοδο που αρχικά ο νεαρός κατήγγειλε ότι τον βίασε. «Δεν πήγα ποτέ μαζί τους στην Επίδαυρο» είπε με κατηγορηματικό τρόπο ενώ αναφερόμενος στην φωτογραφία του με τον νεαρό καταγγέλλοντα εξήγησε τη θέση του λέγοντας: «Δεν αμφισβητώ εμένα στη φωτογραφία, ούτε ότι είναι τραβηγμένη στην Επίδαυρο. Δεν είναι όμως το 2015».

«Το έκανα με αγαθότατη πρόθεση»

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στην γνωριμία του με τον τέταρτο καταγγέλλοντα τον οποίο , επίσης, φιλοξένησε στο σπίτι του, το 2015 ενώ πήγαινε ακόμη σχολείο.

 «Μου περιέγραψε το εξής ανατριχιαστικό, ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή να πλύνει τα ρούχα μου το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ερχόταν και έμενε κατά καιρούς».

Πρόεδρος: Είχατε ένα παιδί που πήγαινε σχολείο… δεν τον ρωτήσατε γιατί δεν πήγε σε συγγενείς;

Λιγνάδης: Τον ρώτησα και μου λέει: «δεν έχω κανέναν, θα συνεχίσω να πηγαίνω στο σκοτεινό μου σπίτι». Και του λέω να έρχεσαι εδώ να διαβάζεις.

Πρόεδρος: Μεγάλη ευθύνη…

Λιγνάδης: Είναι μεγάλη ευθύνη και ίσως ήταν και λάθος μου που πήρα την ευθύνη αυτή.

Πρόεδρος: Δεν διακριβώσατε αν λέει αλήθεια, πως ανοίξατε έτσι την πόρτα του σπιτιού σας;

Λιγνάδης: Είναι ασυνήθιστο. Το έκανα με αγαθότατη πρόθεση.

Πρόεδρος: Δε σκεφτήκατε να του δώσετε χρήματα για τους λογαριασμούς; Να τον προτρέψετε να δει κάποιον για τα θέματα με τη μητέρα του;

Λιγνάδης: Δεν το σκέφτηκα. Λέω αφού μπορώ να του παράσχω αυτά τα πράγματα… Επίσης, πήγαινε από ένα διάστημα και μετά στη μάνα του. Δεν μετακόμισε σπίτι μου, μια βρύση και μια λάμπα του πρόσφερα.

«Έβαλα τα γέλια – Δεν τον έχω δει ποτέ»

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης ανέφερε πως «έβαλε τα γέλια» όταν έμαθε την καταγγελία του τρίτου άνδρα ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει. «Δεν τον έχω δει ποτέ » ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Μωραΐτη. Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή… Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση… Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής το τονίζω εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία… Δεν τον έχω δει ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Σε ποια περίπτωση θα ληφθούν νέα μέτρα – Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου (video)

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη θανάτωση του χιμπατζή: «Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα, δεν υπήρχε άλλη επιλογή» (video)

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: «Ο πατέρας μου ήταν ένα κτήνος – Φερόταν άσχημα και ήθελε να περνάει μόνο το δικό του» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:37