search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:23
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν παιδάκι (Photos/Video)

05.07.2022 16:06
sacramento

Τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους, όταν με αυτοθυσία έπεσαν στα νερά για να σώσουν ένα αγοράκι που το παρέσυρε ρεύμα ποταμού.

Συνέβη στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στην δημοφιλή περιοχή Three Mile Slough της κομητείας του Σακραμέντο.

Το 8χρονο αγοράκι βρισκόταν στην παραλία με την οικογένειά του και κολυμπούσε, αλλά κάποια στιγμή παρασύρθηκε από ένα ορμητικό ρεύμα, στο δέλτα του ποταμού Σαν Χοακίν.

Βλέποντας το παιδί να παρασύρεται, πέντε άνδρες έσπευσαν να μπουν στο νερό για να το σώσουν. Για κακή τους τύχη όμως, οι τρεις από τους πέντε δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην ακτή, ενώ το παιδάκι ανασύρθηκε σώο και αβλαβές. Οι τρεις άνθρωποι που χάθηκαν στα νερά ήταν συγγενείς, που είχαν πάει για ψάρεμα εκμεταλλευόμενοι την γιορτή της 4ης Ιουλίου.

«Τους είδαμε που έμπαιναν στο νερό, αλλά δεν τους είδαμε να ξαναβγαίνουν», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Μπράντον Γουίλσον, στους Los Angeles Times.

Οι άνθρωποι που χάθηκαν προσπαθώντας να σώσουν το παιδί ήταν ο Έντουιν Ρίβας, ο Έντουιν Πέρες και ο Ντανίλο Σολορζάνο, σύμφωνα με τον τοπικό ενημερωτικό σταθμό KCRA. Ήταν μια παρέα που πήγαινε για ψάρεμα στην περιοχή.

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, τρεις άνθρωποι, φίλοι  μου… συνηθίζαμε να ερχόμαστε εδώ», δήλωσε στο KCRA ο Χουάν Καμπρέρα, ένας από τους πέντε που έσπευσαν να σώσουν το παιδί και κατάφερε να βγει στην στεριά.

Τα νερά «φαίνονται ήρεμα, αλλά τα υποθαλάσσια ρεύματα στην περιοχή είναι άσχημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η περιοχή όπου συνέβη η τραγωδία είναι μια δημοφιλής παραλία, όπου όμως δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες.

Ο Ροντ Γρκάσμαν, εκπρόσωπος του σερίφη στην κομητεία Σακραμέντο δήλωσε ότι το παιδί ανασύρθηκε από τα νερά χωρίς τραύματα και δεν χρειάστηκε καμία ιατρική βοήθεια.

«Αστυνομικοί ερεύνησαν τα νερά (για τους τρεις αγνοούμενους), αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Εξαντλήσαμε τις προσπάθειες για τον εντοπισμό τους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Οι ακτιβιστές της Just Stop Oil «ξαναχτύπησαν» – Μετά τον Βαν Γκονγκ, «σειρά» είχε ο Κόνσταμπλ (Video)

Γαλλία: «Ψίθυροι» για την υγεία του Μακρόν – Υποφέρει από μετεκλογική κατάθλιψη; (Video)

Μαρμαρίδα: Πανικός στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, από «καρχαρία» που βγήκε στα ρηχά (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09