search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:15
MENU CLOSE

Νέο «όχι» της κυβέρνησης σε πρόωρες εκλογές και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για «τοξικότητα»

11.07.2022 14:00
oikonomou_new

Συνεχίζει η κυβέρνηση να «εξορκίζει» με ένταση τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, τα οποία παραμένουν στο προσκήνιο, παρά την κατηγορηματική διάψευση του ίδιο του πρωθυπουργού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές, κατέστησε σαφές ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της. Ταυτόχρονα επειδή και ο πρωθυπουργός, αλλά και όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες γνωρίζουν άριστα τον παλαιοκομματισμό και τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε παράλληλα ότι το αρνητικό στοιχείο του επόμενου διαστήματος είναι ότι θα έχουμε έντονη τοξικότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με ύβρεις, με διαστρεβλώσεις και με ψέματα. Κατέστησε, ταυτόχρονα σαφές ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παίξει στο ταμπλό της έντασης, της πόλωσης και του διχασμού».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ότι η απόφασή του  εδράζεται τόσο σε λόγους θεσμικής τάξης όσο και πολιτικής σταθερότητας, σε μια Ευρώπη που γνωρίζει και θα γνωρίσει και το επόμενο διάστημα πρωτοφανείς κλυδωνισμούς όσο διαρκούν οι επάλληλες διεθνείς κρίσεις. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει μπροστά μας η βόμβα της απλής αναλογικής, που φύτεψε ο ΣΥΡΙΖΑ στα θεμέλια της σταθερότητας και της ομαλότητας, ενώ ο ίδιος στο παρελθόν έκανε εκλογές και βρέθηκε στην εξουσία με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Μια βόμβα που -κατά πάσα πιθανότητα- θα αφήσει τη χώρα για ικανό χρονικό διάστημα με υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ο πολιτικός και ιστορικός χρόνος στην εποχή που ζούμε είναι απόλυτα συμπιεσμένος: μετριέται σε λεπτά και όχι σε ημέρες ή εβδομάδες. Κάθε αδράνεια μπορεί να αποβεί μοιραία. Ενδεχόμενο εξαιρετικά αρνητικό σε μια δύσκολη περίοδο, σε μια δύσκολη συγκυρία, εξωγενών προκλήσεων, όπως αυτή που διανύουμε στις μέρες μας. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βυθιστεί σε πολιτική κρίση την πιο κρίσιμη ώρα, όπως δυστυχώς συμβαίνει εσχάτως σε αρκετές παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις». Επίσης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογική νόμου, παρέπεμψε σε σχετική διάψευση του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά στις νέες τουρκικές προκλήσεις –για τις οποίες ο πρωθυπουργός έκανε ήδη παρέμβαση στα social media– ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι χάρτες που παρουσίασε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί επιβεβαίωσε την ελληνική επιχειρηματολογία, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδη πολιτική» της Τουρκίας, αλλά και σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται και δεν πανικοβάλλεται.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές, λέγοντας ότι φέτος παρότι υπάρχει αύξηση κατά 70% του αριθμού τους σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου, παρά ταύτα καταγράφεται μείωση των καμένων εκτάσεων κατά 15%, δείχνοντας ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αποδίδει. Τέλος, δήλωσε ότι δεν διαφαίνεται πρόβλημα κατά την τρέχουσα περίοδο, όσον αφορά στην τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο.

Διαβάστε επίσης:

Γκρίζοι Λύκοι: «Έχουμε τη δύναμη να καταστρέψουμε την Αθήνα» – Οι απειλές με tweets στα ελληνικά

Κατρούγκαλος για χάρτη Μπαχτσελί: Να μην επιστρέψουμε στο 2020 – Η κυβέρνηση να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές

ΠΑΣΟΚ: Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια – Συνέντευξη Τύπου ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:15