search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:56
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Πάρε θέση για τον χάρτη του Μπαχτσελί

11.07.2022 12:10
xartis_new

Την προβοκατόρικη ενέργεια του κυβερνητικού εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να φωτογραφηθεί δίπλα σε χάρτη των Γκρίζων Λύκων που μεταξύ άλλων εμφάνιζε την Κρήτη ως τουρκικό έδαφος, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για φαντασιώσεις ή επίσημη θέση της Άγκυρας.

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος “καταναλώνονται” από την Τουρκία. Όνειρο πυρετού των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στο συνασπισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού έρχεται λίγες ώρες μετά την απάντηση της Αθήνας, όπου διπλωματικές πηγές, ο χάρτης χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα επιθετική ενέργεια».

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το νέο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου – Ποια μέτρα μελετά η κυβέρνηση

Κατρούγκαλος για χάρτη Μπαχτσελί: Να μην επιστρέψουμε στο 2020 – Η κυβέρνηση να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές

Ανδρουλάκης για χάρτη Μπαχτσελί: «Ακραία πρόκληση – Θεωρούν το διεθνές δίκαιο κουρελόχαρτο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:55