search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:11
MENU CLOSE

Το μήνυμα της Αθήνας στον χάρτη-πρόκληση του Μπαχτσελί: «Ιδιαίτερα επιθετική ενέργεια»

10.07.2022 10:54
baxtseli

Σκληρή απάντηση έδωσε η Αθήνα στο παραλήρημα προκλητικότητας του ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος φωτογραφήθηκε δίπλα σε χάρτη που δείχνει το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα».

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας», τονίζουν.

Ο εν λόγω χάρτης εμφανίστηκε σε συνάντηση που είχε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους.

Ακάρ: «Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι»

Υπενθυμίζεται πως ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε, χθες, και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι, Haber Global.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Άγκυρα έχει σχέδιο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και ανέφερε πως θα τα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια».

Είπε πως Ελλάδα ότι λέει ψέματα και διαστρεβλώνει την αλήθεια και την κατηγόρησε πως δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι,  βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα δεν λαμβάνει υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάννης, επαναφέροντας για άλλη μια φορά το πάγιο αίτημα της Άγκυρας περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Αξιοκρατία στην επιλογή των διοικήσεων των νοσοκομείων, όχι κομματικές επιλογές»

Δένδιας: «Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη είναι μια πυριτιδαποθήκη»

Τσίπρας από Ικαρία: «Να σταματήσει η εγκατάλειψη του ΕΣΥ – Κίνητρα σε γιατρούς και προσωπικό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:11