search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:10
MENU CLOSE

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη Σοσιαλιστική Διεθνή – Ποιο είναι το φαβορί

04.08.2022 16:41
papandreou new

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες.

Την απόφασή του αυτή, γνωστοποίησε στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές Ιουλίου και άνοιξε τη διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων  για τις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. 

Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εργάζεται με μέλη του Προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής σε ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από μείζονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες».

Ισπανός ο διάδοχος;

Ο ΓΑΠ που βρίσκεται στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 2006, όπως σημειώνει η ισπανική «El Pais» θα αποσυρθεί και για τη θέση του προαλείφεται ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των υποψηφίων και έχει ήδη λάβει την υποστήριξη πολλών αντιπροσωπειών. «Είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες φωνές παγκοσμίως στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο και αποτελεί σημείο αναφοράς», λένε στο Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) του οποίου ηγείται ο Σάντσεθ.

Το επόμενο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI), που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη μεταξύ 24 και 27 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα εκλέξει τον νέο της πρόεδρο σε αυτό το συνέδριο. Ο Πέδρο Σάντσεθ, πρόεδρος της κυβέρνησης, θέτει υποψηφιότητα για τη θέση, σύμφωνα με την εφημερίδα «El País».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Ο «γαλάζιος» υποψήφιος που ετοιμάζει προεκλογικό αγώνα με «άρωμα Τριντό» 

Θετικός στον κορωνοϊο ο Κώστας Μπακογιάννης: «Τα καλά νέα είναι πως…» (photo)

Μητσοτάκης: Η γενιά μου είχε εμπνευστεί από Γκάλη και Γιαννάκη – Ο Αντετοκούνμπο είναι παγκόσμιος πρεσβευτής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:10