ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:44
MENU CLOSE

Δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ για την ΕΥΠ: Τι προβλέπει

09.08.2022 22:19

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τα όσα περιέχονται στο κείμενο:

• Ο Διοικητής είναι μετακλητός υπάλληλος της κατηγορίας των ειδικών θέσεων με βαθμό 1ο. Διορίζεται και παύεται ελεύθερα με απόφαση του αρμόδιου μέλους της Κυβέρνησης. Ο διορισμός διενεργείται μετά από γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής (σ.σ. της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας), σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της.

• Η γνώμη παρέχεται εντός προθεσμίας σαράνταπέντε (45) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, άλλως ο διορισμός ανακαλείται αυτοδικαίως.

• Όσον αφορά στην άρση απορρήτου επικοινωνιών από την ΕΥΠ, προβλέπεται ότι ενεργεί,ύστερα απόδιάταξη του εισαγγελικού λειτουργού της παραγράφου 3 του παρόντος και τηρουμένων των διατάξεων του ν. 3115/2003, άρση απορρήτου επιστολών και τηλεφωνικής ή άλλης επικοινωνίας, καθώς και καταγραφή δραστηριότητας προσώπων με ειδικά τεχνικά μέσα και ιδίως με συσκευή ήχου και εικόνας εκτός κατοικίας.

Η διάταξη αυτή υποβάλλεται προς έγκριση μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών. Η ισχύς της διάταξης αρχίζει από την έγκριση του Εισαγγελέα εφετών.

Διαβάστε επίσης:

Νομική «κόντρα» Βενιζέλου – Γεραπετρίτη για τις παρακολουθήσεις

ΑΔAE για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, σε εξέλιξη η έρευνα

Ηλιόπουλος για παρακολουθήσεις: Ο Μητσοτάκης δεν πιάστηκε απλά με τη γίδα στην πλάτη αλλά με ολόκληρο κοπάδι

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version