search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Κρήτη: Την Παρασκευή η απολογία των δύο συλληφθέντων – Ανακουφισμένοι οι Γερμανοί τουρίστες (Video)

24.08.2022 10:15
kriti_new
cretalive.gr

Για την Παρασκευή (26/8) έχει οριστεί η απολογία των δύο Kρητικών που καταδίωξαν και εμβόλισαν το όχημα Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο Κρήτης.

Οι δύο άνδρες, 38 και 36 ετών, κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα. Μάλιστα ο ένας από τους δύο κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ στην υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την ανακρίτρια Ρεθύμνου να ερευνήσει την υπόθεση για έξι αδικήματα, μεταξύ αυτών και του ρατσισμού.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος Ελίνα Θειακοδημήτρη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , τα αδικήματά για τα οποία κατηγορούνται επισείουν ποινές καθείρξεως μέχρι και 10 έτη. Εάν αναγνωριστούν ρατσιστικά χαρακτηριστικά, η κάθειρξη προσαυξάνεται κατά δύο έτη ακόμη και αν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να προκαλεί σοκ το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης το οποίο έβγαλε χθες στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ.

«Μπορούμε να συνεχίσουμε τις διακοπές μας»

Από την πλευρά τους, η οικογένεια των τουριστών από τη Γερμανία δηλώνει ανακουφισμένη μετά τη σύλληψη των δύο δραστών της εις βάρος τους επίθεσης στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

«Νιώθουμε ανακούφιση, επειδή είναι ένα μέτρο ασφαλείας για εμάς, για να βγούμε έξω, θα νοικιάσουμε μηχανάκια να κάνουμε τις διακοπές μας, αλλά είναι ένα μέτρο ασφαλείας και για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν στην Κρήτη», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κρις ένας από τους Γερμανούς τουρίστες που δέχτηκαν επίθεση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ οι Γερμανοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των Κρητικών. «Αυτός ξεκίνησε τον καυγά, αυτός μου έδωσε μπουνιά από το παράθυρο, συνεπώς αυτός προκάλεσε το περιστατικό», λέει ο Κρις, ενώ ο Μάικ προσέθεσε: «Έπρεπε να το διαχειριστώ, προσπάθησα να βοηθήσω την οικογένειά μου, να σώσω την οικογένειά μου εκείνη τη στιγμή, η αδερφή μου άρχισε να ουρλιάζει».

Οι δύο κατηγορούμενοι έκαναν μήνυση σε βάρος των Γερμανών για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε κανένα μαχαίρι στο περιστατικό. Από την πλευρά του ο Διονύσης Βέρρας, δικηγόρος των κατηγορουμένων, δήλωσε: «Σαν πραγματικό περιστατικό το μαχαίρι δεν έχει λάβει χώρα, δεν έχει συμβεί, δεν έχει βρεθεί κανένα μαχαίρι. Πρόκειται για μία δίωξη υπερβολική και για ένα συμβάν που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

«Υπήρχε μαχαίρι, ελπίζω οι ντόπιοι να το είδαν, υπήρχαν μάρτυρες, υπήρχαν πολλοί ντόπιοι στην περιοχή που είδαν το συμβάν», αναφέρει ο Γερμανός τουρίστας Κρις.

Διαβάστε επίσης;

Θεσσαλονίκη: Ευχάριστα νέα για τον 6χρονο από την Βέροια – Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

Καλαμπάκα: Βυθίστηκε στο νερό η πόλη από τη βροχόπτωση (Photos/Video)

Κόρινθος: Συγκλονίζει η μαρτυρία του ψαροντουφεκά που βρήκε την 6χρονη – «Δεν ήταν κανείς στην παραλία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56