search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:36
MENU CLOSE

«Δεν σας ακολουθούμε στον κατήφορο» – Η απάντηση του ΥΠΕΞ στο προκλητικό «κρεσέντο» Ερντογάν

03.09.2022 19:33
YPEX_new

Για εξωφρενικό κατήφορο της Άγκυρας, με αφορμή το νέο παραλήρημα Ερντογάν, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η Ελλάδα «δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών».

»Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», επισημαίνει.

«Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή», καταλήγει.

Μιλώντας στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου.

«Ω Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γύρνα πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Νωρίς το πρωί στο χειρουργείο για τη ρήξη χιαστού

Βενιζέλος: Νέα πυρά σε Μητσοτακη και κυβέρνηση για υποκλοπές – «Ελπίζω να μην έχει υποκλαπεί οριστικά η εθνική σοβαρότητα της χώρας»

Σταϊκούρας: Τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 15:36