Τζέιν Φόντα: Διαγνώστηκε με καρκίνο και ξεκίνησε χημειοθεραπείες
Η βραβευμένη με Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Φόντα ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι διαγνώστηκε με μια «πολύ θεραπεύσιμη» μορφή λεμφώματος και ξεκίνησε χημειοθεραπείες για διάστημα έξι μηνών.
«Είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνει, οπότε αισθάνομαι πολύ τυχερή», έγραψε η Τζέιν Φόντα. Συμπλήρωσε ότι αισθάνεται επίσης τυχερή επειδή έχει «πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και στις καλύτερες θεραπείες». «Συνειδητοποιώ, αν και είναι οδυνηρό, ότι είμαι προνομιούχα», σημείωσε η διάσημη ηθοποιός.
Η Φόντα έχει κάνει καριέρα στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση για πάνω από έξι δεκαετίες, κερδίζοντας Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Η Εξαφάνιση» (1971) και «Ο Γυρισμός» (1978). Η τελευταία της ταινία με τίτλο «Moving On» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα αυτόν τον μήνα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.
«Ξεκίνησα χημειοθεραπείες για έξι μήνες και ανταποκρίνομαι αρκετά καλά», ανέφερε η Φόντα. «Πιστέψτε με, δεν θα αφήσω τίποτα από αυτά να σταθεί εμπόδιο στην ακτιβιστική δράση μου για το κλίμα», δήλωσε η ηθοποιός που έχει ασκήσει πιέσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Διαβάστε επίσης:
Αυξήσεις: Οι αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά, άμυνα στις πληθωριστικές πιέσεις
Ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα (Photos/Video)
Τηλεοπτική ενημέρωση: Ίδια πρόσωπα σε άλλα μετερίζια και επανάληψη ασφαλών συνταγών