search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:55
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σηκώνει το γάντι για τις παρακολουθήσεις Σαγιά – Πιτσιόρλα και ζητά αποχαρακτηρισμό εγγράφων

05.09.2022 13:32
syriza_new

Σε προσπάθεια αντιπερισπασμού εκ μέρους της κυβέρνησης αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σενάρια που επιχειρούν να αποδομήσουν τις εξηγήσεις τις οποίες έχει δώσει η Κουμουνδούρου αναφορικά με τις παρακολουθήσεις των Πιτσιόρλα και Σαγιά από την ΕΥΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η παρακολούθηση των δύο ξεκίνησε επί κυβέρνησης Σαμαρά και αφορούσε στην υπόθεση της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ συμφερόντων Κατάρ. Ουσιαστικά διαψεύδει ισχυρισμούς ότι η παρακολούθηση για την υπόθεση του νησιού Οξυά είχε ολοκληρωθεί και ήταν ξεκομμένη από την υπόθεση του «Ναυαγίου» της Ζακύνθου, ισχυρισμοί που αναπαράγονται σε έντυπα (μεταξύ αυτών και στο πρωτοσέλιδο των Νέων στο οποίο και απαντά) και που αφήνουν να εννοηθεί ότι η έρευνα αυτή δεν ήταν συνεχόμενη και ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ αργότερα αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση, το 2016 έλαβε την πρωτοβουλία για την παρακολούθηση δύο δικών του κυβερνητικών παραγόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του όχι μόνο διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς αλλά ζητά να αποχαρακτηριστεί το σύνολο των σχετικών εγγράφων, μαζί και τα έγγραφα της ΕΥΠ που αφορούν στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Παράλληλα διαμηνύει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και να κρύψει και προκαλεί τον Κ. Μητσοτάκη να πει αν μπορεί να προχωρήσει σε ανάλογη διαβεβαίωση για την δική του διακυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ:

«Η προσπάθεια αντιπερισπασμού και συμψηφισμού των καθεστωτικών πρακτικών Μητσοτάκη που συστηματικά παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους για αδιευκρίνιστους, δήθεν εθνικούς λόγους, με μια υπόθεση του 2014 που αφορά διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος, αποδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ αφορά στην υπόθεση της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, συμφερόντων Κατάρ, που επιχείρησε το 2014 να αγοράσει χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων (με απατηλά συμβόλαια ιδιοκτησίας) το νησί Οξυά και, αργότερα, την περιοχή «ναυάγιο» της Ζακύνθου – περιοχές NATURA.

Η υπόθεση διερευνήθηκε αναλυτικά από την ΕΥΠ. Κι αυτό, επιπροσθέτως, δεδομένου ότι το νησί Οξυά υπόκειται σε καθεστώς παραμεθορίου όπου απαγορεύεται η αγοραπωλησία από ξένο υπήκοο. Η έρευνα ξεκίνησε από τη περίοδο της κυβέρνησης ΝΔ (2012-2015) και συνεχίστηκε απερίσπαστα, χωρίς άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εν τέλει κατέληξε στον εισαγγελέα διαφθοράς.

Τα δε σχετικά πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ για την εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα. Μετά την αποστολή τους διέρρευσαν και αυτολεξεί έχουν δημοσιευτεί στο τύπο εδώ και δυο χρόνια.

Σήμερα ξαφνικά σερβίρονται ξαναζεσταμένα ως δήθεν νέες αποκαλύψεις που δήθεν κάποιους εκπλήσσουν, ενώ δυο χρόνια τώρα ουδέποτε ασχολήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχει τίποτα να κρύψει και τίποτα να φοβηθεί από τη περίοδο διακυβέρνησής του.

Ουδεμία εντολή παρακολούθησης εκλεγμένου βουλευτή, ευρωβουλευτή ή δημοσιογράφου επειδή ενοχλούσε η έρευνα του, έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η εντολή Τσίπρα ήταν τότε σαφής: Η ΕΥΠ να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Και ουδεμία πολιτική παρέμβαση υπήρξε για να ματαιωθούν ή να κουκουλωθούν σε εξέλιξη έρευνες, που όλες άλλωστε δια της νόμιμης οδού, κατέληξαν στον εισαγγελέα.

Ουδέν κρυπτόν, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, από τη περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια μπορείτε να πείτε το ίδιο για τη δική σας;

Αν ναι, σας προκαλούμε να ζητήσετε αύριο κιόλας:

1) Από τον Διοικητή της ΕΥΠ να αποχαρακτηρίσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν στο νησί Οξυά και στο «ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Το ίδιο όμως να πράξει και για τις υποθέσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη, ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

2) Να διαβιβασθούν αύριο κιόλας όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί βουλευτών και ευρωβουλευτών στην ΑΔΑΕ προκειμένου να ελεγχθεί αν και ποιος ακόμη και σήμερα παρακολουθείται.

Ιδού η Ρόδος…».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Οικονόμου: Ήξεις – αφήξεις με τον εκλογικό νόμο

ΣΥΡΙΖΑ: Σηκώνει το γάντι για τις παρακολουθήσεις Σαγιά – Πιτσιόρλα και ζητά αποχαρακτηρισμό εγγράφων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου από Γεραπετρίτη: «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34