search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:45
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Θέλει να «διχάσει» την Κεντροαριστερά – Οι επιθέσεις που ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ 

13.09.2022 06:30
maximou98-new

Δεν είναι μυστικό ότι οι υποκλοπές έβαλαν ταφόπλακα στο ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η απόφαση Ανδρουλάκη ήταν προειλημμένη. Οι υποκλοπές ήταν «βούτυρο στο ψωμί του», είπε χαρακτηριστικά.  Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν «ανειλικρινής» και δεν κρατούσε ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον υπάρχει ταύτιση με την Κουμουνδούρου. Ένα χαρτί το οποίο παίζει πολύ συχνά η κυβέρνηση αλλά και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Σε σημείο που έφτασαν να αναρωτηθούν αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δήλωση όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει ιδιαίτερη σημασία και είναι η πρώτη επίθεση από τις πολλές που ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός της ΝΔ είναι τα περί «δυσαρμονίας». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δυσαρμονία Ανδρουλάκη με τους ψηφοφόρους του κόμματός του καθώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συγκυβερνήσει.

Είναι γνωστό ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ ακόμη και τώρα μετά τις υποκλοπές όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. «Καταλαβαίνω την οργή του αλλά επιχειρεί μία συνεχή εργαλειοποίηση» τόνισε. Παράλληλα μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει ξανά ένα άνοιγμα στον Κεντροαριστερό χώρο θέλοντας να συσπειρώσει τους Κεντρώους ψηφοφόρους που τον στήριξαν και ασκούν σκληρή κριτική τώρα με αφορμή τις παρακολουθήσεις. Πάντως, δεν έστειλε κάποιο μήνυμα ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω για το ποιες θα είναι οι επιλογές μου στις συνεργασίες γιατί διεκδικώ την αυτοδυναμία» τόνισε. 

Τέλος, υπάρχουν φωνές εντός της κυβέρνησης που θεωρούν πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειαστεί βουλευτές για να έχει την πλειοψηφία μετά τις δεύτερες κάλπες θα μπορούσε να τους βρει και μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε δημοτικό σχολείο της Δραπετσώνας για τον αγιασμό (photos)

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Δημόσιο «ευχαριστώ» στις γυναίκες αστυνομικούς

Εκλογές: Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ η κόρη του Φώτη Κουβέλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:42