search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:29
MENU CLOSE

Βραβεία EMMY 2022: Οι νικητές της βραδιάς και η μεγάλη ανατροπή (Photos)

13.09.2022 10:02
emmy-nikites-new

Προβλέψιμη από αρκετούς θεωρήθηκε η χθεσινή βραδιά για τα βραβεία ΕΜΜΥ 2022 με πολλούς από τους νικητές να έχουν επικρατήσει και προηγούμενες χρονιές και με τα φαβορί να κερδίζουν τη μάχη στον ανταγωνισμό.

Το βραβείο Emmy για την καλύτερη ηθοποιό σε δραματική τηλεοπτική σειρά κέρδισε η αμερικανίδα Ζεντέγια, η οποία υποδύεται μια έφηβη που είναι εθισμένη στα ναρκωτικά στο «Euphoria» της HBO

Αυτό, μάλιστα, είναι το δεύτερο βραβείο Emmy για την Ζεντέγια, η οποία επικράτησε των έτερων διεκδικητριών Τζόντι Κόμερ και Σάντρα Ο (Killing Eve), Λόρα Λίνεϊ (Ozark), Μέλανι Λίνσκι (Yellowjackets) και Ρις Γουίδερσπουν (The Morning Show).

Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική τηλεοπτική σειρά ο Λι Τζονγκ-τζε

Την ανατροπή έκανε ο Νοτιοκορεάτης Λι Τζονγκ-τζε ο οποίος κέρδισε το βραβείο Emmy για τον καλύτερο ηθοποιό σε δραματική τηλεοπτική σειρά, για την ερμηνεία του στο «Squid Game», την παγκόσμια επιτυχία παραγωγής Netflix.

Ο Λι Τζονγκ-τζε έγινε ο πρώτος νικητής αυτού του βραβείου για μη αγγλόφωνη ερμηνεία και επικράτησε των έτερων διεκδικητών Τζέισον Μπέιτμαν (Ozark), Μπράιαν Κοξ και Τζέρεμι Στρονγκ (Succession), Μπομπ Όντενκερκ (Better Call Saul) και Άνταμ Σκοτ (Severance).

Καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά τo Succession

Το βραβείο Emmy για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά κέρδισε το «Succession» της HBO, που αφηγείται την ιστορία της οικογένειας ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης.

Έχοντας κατακτήσει τη διάκριση το 2020, η σειρά της οποίας το σενάριο – σύμφωνα με κριτικούς – είναι εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από τις περιπέτειες του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοχ, επιβλήθηκε του «Squid Game» που ήταν ο βασικός αντίπαλός της.

Τα βραβεία Emmy απονέμονται στις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές και στους ηθοποιούς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.

Διαβάστε επίσης:

To BBC προγραμματίζει το «Survivor» – Το ριάλιτι θα ολοκληρωθεί σε μόλις 16 επεισόδια

«Άντε γεια» η τηλεθέαση λόγω Εθνικής την Κυριακή – Ρεκόρ καλοκαιριού

Νέο περιστατικό στην ΕΡΤ, μεταξύ προέδρου και εκπροσώπου δημοσιογράφων με αφορμή επιστολή προς τους εργαζόμενους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06