search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:14
MENU CLOSE

Μαξίμου: Στο «στόχαστρο» και πάλι ο Βενιζέλος – Η δήλωση που ενόχλησε

05.10.2022 06:00
venizelos_new

Η σύγκρουση του Μεγάρου Μαξίμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι για την υπόθεση των υποκλοπών. Το γυαλί ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Βαγγέλη Βενιζέλο έχει ραγίσει από την στιγμή που ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού στην υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στον «Κύκλο των Ιδεών» του κ. Βενιζέλου ακούστηκαν πολλά αντικυβερνητικά κυρίως για την διαχείριση των υποκλοπών αλλά και τα ελληνοτουρκικά. «Η ανάγκη να υπάρχει μια καλά επεξεργασμένη και συμπεριληπτική εθνική στρατηγική που μπορεί να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συναίνεση, είναι επιτακτική μέσα σε μια τόσο πολύπλοκη και εύθραυστη συγκυρία, γεμάτη από προκλήσεις και κινδύνους. Η χώρα πρέπει να κινείται εντός αυτού του θέματος. Η εσωτερική δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα διαμορφώνει όμως τις προτεραιότητές της με κριτήρια εσωτερικής υπερ-κομματικοποίηση. Συναινέσεις δεν αναζητούνται ούτε καν στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας ενώ η επίτευξή τους είναι πρακτικά εύκολη ή πάντως εφικτή».

Η παραπάνω δήλωση του κ. Βενιζέλου που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι η Ελλάδα δεν έχει εθνική στρατηγική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα φαίνεται να ενόχλησε τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, όπως μαθαίνει το topontiki.gr αναμένεται νέα επίθεση από τα «φιλοκυβερνητικά» ΜΜΕ προς τον κ. Βενιζέλο. Επίσης καθόλου τυχαίο δε θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι το Συνέδριο του «Κύκλου» δεν «έπαιξε» στα media.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: «Επενδύουν» πολιτικά στους νέους – Οι προτάσεις Ανδρουλάκη

Κόντρα μέσω Twitter για Παπαδημούλη – Επιτροπή PEGA για παρακολουθήσεις

Βενιζέλος: Ξεκινάει σήμερα νέος… «Κύκλος Ιδεών» με πλήθος συνέδρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 11:10