search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:18
MENU CLOSE

Στις εκλογές με όπλο το έργο μας

07.10.2022 06:00
anastasiadis_new

Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με διαφορά μεταξύ οκτώ και δέκα ποσοστιαίων μονάδων δεν αποτυπώνουν παρά μία γενικευμένη παραδοχή: ότι η κυβέρνησή μας έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο λαός κρίνει, συγκρίνει και αναγνωρίζει το έργο μας την τριετία που πέρασε.

Κι αυτό γιατί έχουμε δοκιμαστεί μέσα από τα δύσκολα. Περάσαμε και συνεχίζουμε να περνούμε κρίσιμους καιρούς, βιώσαμε μία τριετία που έφερε αλλεπάλληλες σοβαρές κρίσεις, πρωτόγνωρες ακόμη και για τα μέτρα ολόκληρου του πλανήτη.

Μία τριετία που δεν ξεχνούμε ότι σφραγίστηκε από μέτωπα σύνθετων κρίσεων που άνοιγαν είτε διαδοχικά, είτε και παράλληλα: η υβριδική επίθεση στον Έβρο τον Μάρτιο του ’20 έγινε ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της πανδημίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η έκρηξη του πληθωρισμού διεθνώς είναι μια αλυσίδα δοκιμασιών που ξετυλίγεται ακόμη. Και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σταθερό σημείο μεγάλης πολιτικής πίεσης.

Σε αυτές τις συνθήκες μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αντέξαμε, η χώρα άντεξε, στάθηκε όρθια κι επιπλέον έκανε μεγάλα βήματα ανάπτυξης και προόδου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να παραγνωρίσει όλα όσα πετύχαμε στο μέτωπο της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, στους τομείς της οικονομίας, της εργασίας, της κοινωνίας.

• Η Ελλάδα είναι σήμερα πιο ισχυρή γεωπολιτικά:

Έχουμε συνάψει αμυντικές συμμαχίες με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Κύπρος, τα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος. Έχουμε προχωρήσει σε αγορές αμυντικών εξοπλισμών (Rafale, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση F16, φρεγάτες), έχουμε ενισχύσει τα σύνορά μας, κινήσεις που μας θωρακίζουν απέναντι σε έναν απρόβλεπτο, προκλητικό γείτονα.

• Είναι πιο ισχυρή οικονομικά:

Βγήκαμε από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καταφέραμε να οδηγήσουμε την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης, με στόχο τη σταδιακή μείωση του χρέους. Η προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων (Pfizer, Microsoft, Deloitte και πολλές άλλες) και η εμπιστοσύνη που ξανακερδίζουμε από τις διεθνείς αγορές επιβεβαιώνουν την πορεία αυτή της οικονομίας μας.

• Είναι πιο δίκαιη για τον πολίτη:

Υποσχεθήκαμε και προχωρήσαμε σε αλλεπάλληλες αυξήσεις του κατώτατου μισθού, προχωράμε στην αύξηση των συντάξεων μετά από πάρα πολλά χρόνια το 2023, αλλά και στην απονομή συντάξεων με ταχύτερους ρυθμούς, ενώ παράλληλα πετύχαμε φοροελαφρύνσεις όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

• Είναι δίπλα σε κάθε πολίτη:

Στηρίξαμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στη συνέχεια της ενεργειακής κρίσης, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας, δίνοντας γενναίες επιδοτήσεις,  οριζόντιες και στοχευμένες, και προχωρώντας σε μέτρα ενίσχυσης των ευάλωτων πολιτών. Όλα αυτά καταφέρνοντας παράλληλα να τηρήσουμε τη δύσκολη ισορροπία των δημοσιονομικών μας. 

• Πάνω από όλα είναι μία Ελλάδα προσανατολισμένη στο μέλλον:

Προχωρήσαμε σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων σε ολόκληρη την επικράτεια (οδικοί άξονες, σιδηροδρομικό δίκτυο, μετρό και flyover Θεσσαλονίκης, αξιοποίηση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας) προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα για τη χώρα.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαίες κινήσεις αλλά συγκροτημένα βήματα στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού μας έργου, το οποίο συνεχίζουμε να υλοποιούμε μεθοδικά και αποφασιστικά παρά τις τεράστιες αντιξοότητες.

Για όλους αυτούς τους λόγους που προανέφερα και έχοντας μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα, η Νέα Δημοκρατία διανύει τους τελευταίους αυτούς μήνες προς τις εκλογές της άνοιξης του 2023 με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Θα διεκδικήσουμε και είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε την αυτοδυναμία, προκειμένου να εδραιώσουμε τις συνθήκες σταθερότητας και εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών, που τόσο έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός.

Σάββας Αναστασιάδης είναι βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Διαβάστε επίσης:

Ο πληθωρισμός υπονομεύει την κοινωνική συνοχή

Η Οδηγία ΕΕ για Επαρκείς Κατώτατους Μισθούς είναι γεγονός – Γρήγορα να γίνει και εθνική νομοθεσία

Όχι στην άλωση του κοινωνικού κράτους και στην άκρατη ιδιωτικοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:18