search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:00
MENU CLOSE

Η απίστευτη ιστορία τριών ναυαγών – Πάλεψαν με καρχαρία για να μείνουν ζωντανοί (Video)

12.10.2022 13:49
coast_guard_new
Photograph: Courtesy of the US coast guard

Ο Λουάν Νγκουγιέν και οι δύο φίλοι του δεν φιλοδοξούσαν τίποτα περισσότερο από ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο με ψάρεμα και χαλαρή κουβέντα. Τους έτυχε όμως η περιπέτεια της ζωής τους και ευτυχώς βγήκαν σώοι.

Οι τρεις φίλοι ανοίχτηκαν στον Κόλπο του Μεξικού, κοντά στις νοτιοανατολικές ακτές της Λουιζιάνα για να ψαρέψουν. Όμως το σκάφος τους βυθίστηκε και βρέθηκαν σε δραματική κατάσταση όταν ο Νγκουγιέν αντιλήφθηκε έναν καρχαρία που τους πλησίαζε απειλητικά.

Η ψυχραιμία του Λουάν Νγκουγιέν αποδείχτηκε σωτήρια. «Χτύπησα τον καρχαρία στα μάτια», λέει ο ψαράς, που μαζί με τους φίλους του περίμεναν 28 ώρες μέχρι να τους εντοπίσει σκάφος της ακτοφυλακής της Λουιζιάνα για να τους περισυλλέξει.

«Ένωσα τις γροθιές μου και τον χτύπησα στα μάτια», λέει στο κανάλι της Νέας Ορλεάνης WWL-TV ο 46χρονος ψαράς, «δεν ήταν καθόλου καλά τα πράγματα».

Ο Λουάν Νγκουγιέν, ο Σον Νγκουγιέν και ο Φονγκ Λι από το Χάρβεϊ της Νέας Ορλεάνης έφυγαν για ψάρεμα από την μαρίνα Εμπάιρ, 60 μίλια από την πόλη. Όταν ανοίχτηκαν περίπου 25 μίλια από την ακτή άρχισαν τα προβλήματα με τη μηχανή του σκάφους. Προσπάθησαν να επιστρέψουν στη μαρίνα, αλλά υπήρχε έντονος κυματισμός και το σκάφος άρχισε να βάζει νερά. Σιγά σιγά το σκάφος βυθίστηκε και οι τρεις φίλοι πρόλαβαν να επιβιβαστούν σε μία πορτοκαλί σχεδία.

Ξαφνικά είδαν να αναδύεται ένας καρχαρίας και να τους πλησιάζει απειλητικά. «Το κεφάλι του ήταν μπροστά μου και ο καρχαρίας από το πουθενά δάγκωσε τη σχεδία. Τον έσπρωξα, τον χτύπησα με τις γροθιές ανάμεσα στα μάτια και προσπάθησα να τον απωθήσω. Δεν έκανε τίποτα. Τον χτύπησα ξανά και τότε έφυγε», περιέγραψε ο Νγκουγιέν.

Οι τρεις ναυαγοί, όπως αναφέρει ο Guardian, δεν είχαν στη σχεδία τους συσκευές επικοινωνίας και έτσι δεν μπορούσαν να καλέσουν την ακτοφυλακή. Όμως ένας συγγενής τους ενημέρωσε τις αρχές καθώς οι τρεις ψαράδες δεν είχαν επιστρέψει στη μαρίνα και τότε άρχισε η έρευνα από θαλάσσης και αέρος. Ύστερα από 28 ώρες οι διασώστες εντόπισαν τους ναυαγούς και τους περισυνέλλεξαν από τη θάλασσα. Οι τρεις φίλοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα.

Ο Νγκουγιέν λέει πως όλα τελείωσαν καλά, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα επιστρέψει στην ανοιχτή θάλασσα. «Μάλλον η καριέρα μου ως ψαρά στην ανοιχτή θάλασσα τελείωσε», λέει με αρκετή δόση χιούμορ.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Τέλος παιχνιδιού για τον Πούτιν; – Έντονο παρασκήνιο στους διαδρόμους του Κρεμλίνου και «σφαγή» μεταξύ συμβούλων

Πολωνία: Διαρροή και στον αγωγό Druzhba – Μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη

Κριμαία: Οκτώ συλλήψεις για την επίθεση με εκρηκτικά στη γέφυρα του Κερτς (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32