search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:07
MENU CLOSE

Rolling Stones: «Ο Μικ Τζάγκερ ήταν bisexual και είχε σχέση με δύο μέλη του γκρουπ» – Οι αποκαλύψεις νέου βιβλίου για τις «Πέτρες» (photos/videos)

13.10.2022 17:18
rolling_stones_new

Tην περασμένη Πέμπτη οι παπαράτσι βρήκαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν τους Rolling Stones (Ρόλινγκ Στόουνς) καθώς έβγαιναν από ένα στούντιο μουσικής και ηχογραφήσεων στη Νέα Υόρκη.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο Μικ Τζάγκερ (79 ετών), ο Κιθ Ρίτσαρντς (78 ετών) και ο Ρον Γουντ (75 ετών), ντυμένοι με απλά casual ρούχα έδειχναν κουρασμένοι και μάλλον άκεφοι μετά από αρκετές ώρες που πέρασαν στο στούντιο.

Το ενδιαφέρον όμως των φωτογράφων εστιαζόταν στο γεγονός πως αυτές ήταν οι πρώτες φωτογραφίες που απεικόνιζαν το συγκρότημα μετά την «είδηση βόμβα» ότι ο Μικ Τζάγκερ δεν είχε μόνο καλλιτεχνικές σχέσεις, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις με κάποια από τα μέλη του γκρουπ.

Είναι αλήθεια ότι κατά διαστήματα υπήρχαν παρόμοιες φήμες. Φήμες που αφορούσαν τον Μικ Τζάγκερ και τις αμφιλεγόμενες σχέσεις του με τον Ντέιβιντ Μπόουϊ, ή τις σχέσεις του με τον διάσημο Ρώσο χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ή τις ερωτικές σχέσεις του με τον Αυστριακό ηθοποιό Χέλμουτ Μπέργκερ.

Ήταν η εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης, και των σεξουαλικών πειραματισμών, η εποχή που η διεθνής καλλιτεχνική ελίτ πειραματιζόταν στο «Factory» του Άντι Γουόρχολ και τις νύχτες ξεφάντωνε στο «Studio 54» της Νέας Υόρκης. Ήταν η εποχή των παράξενων σμιξιμάτων. Εξ΄ άλλου πέρα από τη μουσική, ένα μεγάλο κομμάτι του μύθου των Rolling Stones βασίστηκε πάνω στην «αλητεία» του Κιθ Ρίτσαρντς και την αμφίσημη σεξουαλικότητα του Μικ Τζάγκερ, που σηματοδοτούσε την αμφίσημη σεξουαλικότητα μιας ολόκληρης γενιάς. 

Η άλλη όψη του νομίσματος

Όμως η συγγραφέας Λέσλι Αν Τζόουνς στο βιβλίο της, «The Stone Age: Sixty Years of the Rolling Stones», πηγαίνει την υπόθεση ακόμη παραπέρα. Η Τζόουνς υπαινίσσεται τη σεξουαλική σχέση του Μικ Τζάγκερ με τον Κιθ Ρίτσαρντς και τον κιθαρίστα Μικ Τέιλορ, ο οποίος μπήκε στο συγκρότημα μετά τον θάνατο του Μπράιαν Τζόουνς και ήταν μέλος της μπάντας για πέντε χρόνια (1969-1974) συμμετέχοντας σε όλες τις ηχογραφήσεις των μεγάλων επιτυχιών της εποχής εκείνης.

Μάλιστα η Λέσλι Αν Τζόουνς στο βιβλίο της περιλαμβάνει και τη γνώμη της Ανίτα Πάλεμπεργκ η οποία έζησε τα πράγματα «από πρώτο χέρι» αφού ήταν μία από τις μούσες του συγκροτήματος πρώτα σαν σύντροφος του Μπράιαν Τζόουνς κι έπειτα σαν σύζυγος του Κιθ Ρίτσαρντς.

Η Πάλεμπεργκ σε συνέντευξή της, πριν το θάνατό της το 2017, ανέφερε ότι: «Όταν γνώρισα τους Rolling Stones, αμέσως κατάλαβα ότι ο Μικ ήταν ερωτευμένος με τον Κιθ».

Την ίδια διαίσθηση είχε και η αισθαντική Μάριαν Φέιθφουλ, η οποία διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Μικ Τζάγκερ από το 1966 έως το 1970.

Η Μάριαν αναφέρει: «Είχα την αίσθηση ότι υπήρχε μια υπόγεια σεξουαλική σχέση ανάμεσά τους. Βαθιά μέσα μου, ήξερα ότι ο Μικ ήταν bisexual. Απ’ όλες τις σχέσεις του, το μόνο που μέτραγε για τον Μικ, ήταν η σχέση του με τον Κιθ».

Όμως αυτό δεν αποτελεί τη μόνη αναφορά. Ο συγγραφέας Κρίστοφερ Άντερσεν στο βιβλίο του, «Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger» (2012), ανέφερε ότι τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ βρήκαν μια μέρα τον Μικ και τον Κιθ αγκαλιά μαζί στο κρεβάτι. Αναφέρει επίσης ότι οι σχέσεις των δύο πέρασαν μια πολύ κακή φάση μετά από κάποια προσωπικά σχόλια που έκανε το 2010 ο Ρίτσαρντς στην αυτό-βιογραφία του, «Life», σχόλια που αφορούσαν κάποιες ανατομικές ιδιαιτερότητες του Μικ.

Τώρα βέβαια, έπειτα από τόσα χρόνια, όλα αυτά δεν έχουν και τόση σημασία. Ο Μικ Τζάγκερ είναι από το 2014 σε σχέση με την μπαλαρίνα Μέλανι Χάμρικ (35 ετών). Το ζευγάρι το 2016 απέκτησε έναν γιο, και ο σερ Μικ Τζάγκερ έγινε για όγδοη φορά πατέρας.

Όσο για τον Κιθ Ρίτσαρντς, αυτός είναι από το 1983 παντρεμένος με το μοντέλο και ηθοποιό Πάτι Χάνσεν και έχει συνολικά πέντε παιδιά (το ένα από τον πρώτο του γάμο με την Αννίτα Πάλεμπεργκ).

Όσο για τον Μικ Τέιλορ, αυτός ο σπουδαίος μπλουζ κιθαρίστας δεν μπόρεσε να ενσωματωθεί στο lifestyle του συγκροτήματος, και από τότε που εγκατέλειψε τους Rolling Stones απασχολεί τους δημοσιογράφους μόνο με το καλλιτεχνικό του έργο. Τη θέση του στο συγκρότημα πήρε ο Ρον Γουντ, ο οποίος «έδεσε» και σαν μουσικός και σαν προσωπικότητα καλύτερα μαζί τους.

Διαβάστε επίσης:

Kanye West: Έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα στεγανά – Το αμφιλεγόμενο μήνυμα για το «White Lives Matter» και οι αντιδράσεις (Photos/Videos)

Καλίλ Ραφάτι: Ο άστεγος που έγινε εκατομμυριούχος (Photos/Videos)

Μπραντ Πιτ: Ντεμπούτο-έκπληξη ως γλύπτης σε μουσείο δίπλα στον Νικ Κέιβ (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:07