search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:52
MENU CLOSE

Μπραντ Πιτ: Ντεμπούτο-έκπληξη ως γλύπτης σε μουσείο δίπλα στον Νικ Κέιβ (photos/video)

20.09.2022 16:13
nickcave_thomashouseago_bradpitt_new
credit: sarahildenintaidemuseo.fi/Jussi Koivunen

Ο δημοφιλής ηθοποιός Μπραντ Πιτ, συμμετέχει σε μια ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Sara Hildén Art Museum, στο Τάμπερε, της Φινλανδίας. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του γνωστού Βρετανού καλλιτέχνη Τόμας Χάουσιγκο, του Αυστραλού μουσικού Νικ Κέιβ, και βέβαια του Αμερικανού ηθοποιού.

Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη για τον Μπραντ Πιτ και τα 9 έργα του, τα οποία είναι κυρίως κατασκευές από γύψο ή από σιλικόνη. Ένα από τα έργα, είναι ένα ανάγλυφο από γύψο που αναπαριστά μια σκηνή πυροβολισμών, ενώ κάποια άλλα παρουσιάζουν κάποιες κατασκευές από σιλικόνη που μοιάζουν με σπίτια, χτυπημένα με όπλα διαφορετικού διαμετρήματος και από διαφορετικές γωνίες.  Από τη θεματολογία μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι ο ηθοποιός περνούσε μια έντονη συναισθηματικά φάση.

Ο Μπραντ Πιτ είναι βασικά αυτοδίδακτος. Άρχισε να ασχολείται με τη γλυπτική μετά τον χωρισμό του από την Αντζελίνα Τζολί, το 2017, όταν άρχισε να συχνάζει στο στούντιο του Τόμας Χάουσιγκο, στο Λος Άντζελες, περνώντας πολλές ώρες μαζί του.

Ο 58χρονος πλέον, Μπραντ Πιτ, αποκαλύπτοντας στο κοινό τα έργα του και μιλώντας για την ενασχόλησή του αυτή, δήλωσε ότι: «Για μένα ήταν ένα είδος ενδοσκόπησης, μια χειρωνακτική, σχεδόν θεραπευτική διαδικασία. Δουλεύοντας μόνος μου, σκεφτόμουν τί καλό είχα κάνει, τί είχα κάνει λάθος, πού είχα λοξοδρομήσει, πού ήμουν συνένοχος. Για μένα στάθηκε μια καινούρια, μια ριζοσπαστική ανακάλυψη του εαυτού μου, κατά την οποία υπήρξα σκληρά ειλικρινής με τον εαυτό μου, αναλογιζόμενος όσους ενδεχομένως πλήγωσα και όσους άθελά μου έβλαψα».

Η επιμελήτρια του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Τάμπερε, Σαριάν Τοϊκόνεν, μιλώντας στο πρακτορείο Agence France-Presse, δήλωσε: «Είναι ενδιαφέρον και υπέροχο! Ο Τόμας Χάουσιγκο συνέλαβε την ιδέα αυτής της κοινής έκθεσης με τους δύο φίλους του, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σε συνδυασμό με γεγονότα που συντάραξαν την προσωπική του ζωή την εποχή εκείνη».

Η έκθεση εγκαινιάστηκε το Σάββατο που μας πέρασε και διαθέτει πολλές πρωτιές. Πέρα από τον Μπραντ Πιτ που εκθέτει για πρώτη φορά, είναι και η πρώτη έκθεση του διεθνούς Τόμας Χάουσιγκο στις Σκανδιναβικές χώρες. Επίσης, είναι και η πρώτη φορά που ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Νικ Κέιβ, εκθέτει τα κεραμικά του έργα!

Θυμίζουμε ότι ο Νικ Κέιβ είχε σπουδάσει ζωγραφική στο Caulfield Institute of Technology στην Μελβούρνη, πριν ακολουθήσει τη μουσική του καριέρα. Ο Κέιβ στην έκθεση παρουσιάζει 17 κεραμικές φιγούρες ζωγραφισμένες στο χέρι. Οι φιγούρες αυτές συνθέτουν το έργο «the life of the Devil in 17 stations» το οποίο παρουσιάζει ο συνθέτης, και το οποίο συμβαδίζει με το ενδιαφέρον του για τις περίφημες κεραμικές φιγούρες της Βικτωριανής περιόδου «Victorian Staffordshire Flatback figurines» τις οποίες ο Νικ Κέιβ συλλέγει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο μεγάλος Νικ Κέιβ, είχε δηλώσει ότι: «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν μπορούσα να κάνω περιοδείες, ούτε μπορούσα να αγγίξω τους άλλους ανθρώπους. Πέρασα πολύ καιρό στο σπίτι μόνος, για διάφορους λόγους, και εμβάθυνα σ’ αυτό που αποκαλούμε “μηχανισμό του πένθους”. Η πανδημία με έκανε να προχωρήσω σε μια νέα ενδοσκόπηση. Έχω την ελπίδα και την πεποίθηση ότι κάθε προσωπική ή συλλογική τραυματική περίοδος μπορεί να μας κάνει καλύτερους».

Διαβάστε επίσης:

Ντουμπάι: «Κρεμαστή πόλη» γύρω από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου (Photos/Video)

Duke Kahanamoku: O θρυλικός «πατέρας» του σερφ (Video)

Χάντερ Μπάιντεν: Ο άσωτος γιος του προέδρου της Αμερικής (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:52