search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:54
MENU CLOSE

Kanye West: Έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα στεγανά – Το αμφιλεγόμενο μήνυμα για το «White Lives Matter» και οι αντιδράσεις (Photos/Videos)

10.10.2022 16:15
kanye_new

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Κάνιε Ουέστ έχει βαλθεί να σπάσει όλα στεγανά που μπορεί να υπάρχουν στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας.

Έχει βαλθεί να καταστρατηγήσει όποιον νόμο της βαρύτητας που μπορεί να διέπει το σύμπαν της ελαφρότητας και της μόδας. Το πιο εξωφρενικό όμως είναι ότι βρίσκει ανταπόκριση, και πως το σύμπαν συνωμοτεί μαζί του.

FOX NEWS

Τουλάχιστον οι πρόσφατες εμφανίσεις του στο κανάλι Fox News, αυτό επιβεβαιώνουν. O οικοδεσπότης, ο δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον, ένας ακραιφνής Ρεπουμπλικάνος και δηλωμένος «νέο-συντηρητικός», έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συστήσει τον Κάνιε Ουέστ στο υπέρ συντηρητικό κοινό της εκπομπής του και να δικαιολογήσει τα παραληρηματικά tweets του ασυγκράτητου ράπερ, παρουσιάζοντάς τον, ως: έναν «καλλιτέχνη», έναν «Χριστιανό ευαγγελιστή» που κάνει «κοινωνικά posts ελεύθερης φόρμας»!  

Η σταδιακή αποδοχή του Κάνιε Ουέστ από ένα συντηρητικό μέσο σαν το Fox News, άρχισε να γίνεται φανερή εδώ και έξι χρόνια, όταν ο Κάνιε Ουέστ εκδήλωσε τη στροφή του προς τον «συντηρητικό φιλελευθερισμό».

Έτσι, στην εκπομπή της περασμένης Πέμπτης, ο Τάκερ Κάρλσον μεταξύ άλλων προανήγγειλε ένα αφιέρωμα στον Κάνιε Ουέστ, μια συνέντευξη δύο επεισοδίων που θα γίνει στα γραφεία της εταιρείας μόδας του Κάνιε Ουέστ, της «Yeezy», στο Λος Άντζελες.

Ο Κάνιε Ουέστ από τη μεριά του υπερασπίστηκε την ιδέα του Τ-σερτ με το μήνυμα «White Lives Matter» που λάνσαρε στην κολεξιόν «YZYSZN9», στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της Paris Fashion Week, και είπε ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το συγκεκριμένο μπλουζάκι ενορχηστρώθηκαν από το περιβάλλον της Άννα Γουίντουρ.

Αμηχανία και αντιδράσεις

Το αμφιλεγόμενο μήνυμα έκανε πάταγο όταν το μπλουζάκι φορέθηκε από την αντιπαθή ακροδεξιά influencer και «πολιτική σχολιάστρια» Κάντανς Όουενς, αλλά και τη Σελάχ Μάρλεϊ (εγγονή του Μπομπ Μάρλεϊ και κόρη της τραγουδίστριας των Fugees και κοινωνικής ακτιβίστριας Λορίν Χιλ). Αίσθηση προκάλεσε ότι και οι δύο κοπέλες δεν είναι λευκές.

Ο κόσμος της μόδας αυτή τη φορά ένιωσε πραγματικά αμήχανα. Το σούπερ-μόντελ Ναόμι Κάμπελ εμφανίστηκε μεν στο σόου αλλά δεν φόρεσε το μπλουζάκι. Η Λίντα Εβαγγελίστα δήλωσε ότι ένιωσε πραγματικό πόνο. Η global fashion editor της Vogue, Γκαμπριέλα Καρίφα-Τζόνσον χαρακτήρισε το μήνυμα στα μπλουζάκια «ωμή βία» και τον Κάνιε Ουέστ «επικίνδυνο».

Ο ράπερ Γιασίν Μπέι (άλλοτε συνεργάτης του Κάνι Ουέστ) ανέβασε μια φωτογραφία στην οποία φορά το επίμαχο μπλουζάκι αλλά με το γράμμα «v» φθαρμένο, ώστε το μήνυμα διαβάζεται: «White Lies Matter».

Το μήνυμα όπως βλέπετε προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφού προέρχεται από κάποιο παλαιότερο «hate slogan» της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ) και της «Aryan Renaissance Society».

YEEZY

Ο Κάνιε Ουέστ, όμως, όταν είδε τα «σκούρα» δήλωσε ότι το θέμα με τα μπλουζάκια ήταν μια απλή «απάτη». Πάντως μετά το ντόρο που έγινε στο Παρίσι, ο Κάνιε Ουέστ μοιάζει να έκαψε τις γέφυρες πίσω του και να μπαίνει σε μια καινούρια πίστα.

Ο ίδιος νοιάζεται περισσότερο για τις πωλήσεις της εταιρείας Yeezy, η οποία του ανήκει ολοκληρωτικά. Τα συλλεκτικά παπούτσια της εταιρείας Yeezy, απλά κατασκευάζονται και διανέμονται από την πολύπειρη Adidas.

Μάλιστα λόγω της σχετικά περιορισμένης παραγωγής υπάρχουν μεσάζοντες που φροντίζουν να έχουν πάντα ικανό απόθεμα, ενώ υπάρχει μια διεθνής παράλληλη αγορά συλλεκτικών sneakers η οποία πραγματικά ευημερεί.

Όσο για τον Κάνιε Ουέστ, αυτός φαίνεται πως συνεχίζει να φορά το MAGA (Make America Great Again) καπελάκι του, να ποντάρει στην τηλεοπτική του φήμη, και να φλερτάρει με τα χρήματα και την πολιτική απευθυνόμενος στα αντιδραστικότερα κομμάτια των Αμερικανών ψηφοφόρων.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Η απρόσμενη συνάντηση του Αστέρη με έναν παλιό γνώριμο

Σάσα Σταμάτη: «Χρειάστηκε να κάνω εισαγγελική παραγγελία και να μπει ο μπαμπάς μου στο ψυχιατρείο» (Video)

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Είστε όλοι καλεσμένοι στην κηδεία μου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:54