ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:54
MENU CLOSE

Νάσος Ηλιόπουλος: Υπάρχει θέμα νομιμότητας και κενά στο πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση (Video)

25.10.2022 11:49

Την διενέργεια εξονυχιστικού ελέγχου γύρω από την αγορά «κόκκινων» δανείων από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση, ζήτησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αυτές οι εταιρείες αγόρασαν “κόκκινα” δάνεια 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ. Κερδοσκοπεί από αυτά {…} Πέραν των ζητημάτων ηθικής υπάρχει και ζήτημα νομιμότητας», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν στοιχεία, γι’ αυτό ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου. Με βάση αυτά που έχουν προκύψει, υπάρχουν κενά», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (24/10) από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ευθεία ερώτηση για το πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η «Αυγή», ο Νάσος Ηλιόπουλος θύμισε επίσης ότι υπάρχει «απόφαση του Αρείου Πάγου που λέει ότι οι servicers δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς. Άνοιξε ολόκληρη συζήτηση, για το αν η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία. Είπε στην αρμόδια Επιτροπή ο κ. Σταϊκούρας ότι τελικά δεν θα έρθει τροπολογία και θα δουν πώς θα συνεχιστεί στη Δικαιοσύνη η διαδικασία».

Τέλος, παρέθεσε τα στοιχεία για το ότι «έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς από πέρυσι και ούτε τρεις στους εκατό (3%) δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό διακανονισμό».

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλαγές φέρνει η απογραφή στον εκλογικό χάρτη της χώρας – Σκληρή μάχη σε πολλές περιφέρειες ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές

Ανδρουλάκης: «Χρειαζόμαστε δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο και πρωτοπόρο» – Οι 8 αλλαγές που πρότεινε

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια No1 πρόβλημα για τους πολίτες, ποια είναι η άποψή τους για τα σοβαρά εγκλήματα

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:51
Exit mobile version