search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:35
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2257
24/11/2022
25.11.2022 06:00
KKE_PERISSOS

Το σύνθημα «τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός» ανέδειξε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τις προηγούμενες μέρες με τη δήλωσή του για την απόπειρα έξωσης της Ιωάννας Κολοβού, το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ σε κάρτα.

Στο σημείο, υπενθυμίζεται, είχε σπεύσει από νωρίς ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης προκειμένου να προσφέρει στήριξη στη δημοσιογράφο την ώρα που ο δικαστικός επιμελητής και οι αστυνομικοί είχαν σπάσει την πόρτα και είχαν μπει στο σπίτι της.

Στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το εν λόγω σύνθημα είναι ένα «κάλεσμα μάχης και αλληλεγγύης» για το επόμενο διάστημα αλλά ταυτόχρονα αποτελεί έκφραση της ανάγκης «να καταργηθεί όλη αυτή η άθλια νομοθεσία που διαμόρφωσαν βήμα – βήμα και υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις και την οποία συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Είναι εκείνη η νομοθεσία που από τη μια παραδίδει τα λαϊκά σπίτια στα “νύχια” των τραπεζών και των funds και από την άλλη ποινικοποιεί και διώκει όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτήν την πολιτική».

Είναι σαφές ότι το ΚΚΕ στρέφει τα βέλη του προς την κυβέρνηση Ν.Δ. και αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ουσιαστικά κατηγορεί για υποκρισία, εξ ου και η προσπάθεια να θυμίσει και τις διώξεις σε βάρος όσων – επί των ημερών του – παρεμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών ύστερα από σχετική διάταξη του τότε υπουργού Δικαιοσύνης.

Στην παραπάνω δήλωση ο γραμματέας έκανε λόγο για «διαρρήκτες» των τραπεζών, των «αρπακτικών funds» και των κρατικών μηχανισμών, χαιρέτισε «τους χιλιάδες που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων κι απέτρεψαν την έξωση» και δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ «θα δυναμώσει τις προσπάθειές του με τις προτάσεις του και κυρίως με την καθημερινή του δράση, για να ορθωθεί τείχος προστασίας των λαϊκών κατοικιών και για να ανατραπεί αυτή η πολιτική της αρπαγής και της αδικίας».

Ειδικά όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, δίνοντας συνέχεια την επόμενη μέρα, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τα ακριβή στοιχεία και την υπόσταση της εταιρείας με την επωνυμία Lotus 4Α ΙΚΕ για λογαριασμό της οποίας έγινε «η απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης από την πρώτη κατοικία της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, στην περιοχή του Ζωγράφου». Και τούτο διότι προκύπτει ότι αν και η εταιρεία εμφανίζεται μέσω της ιστοσελίδας της να δραστηριοποιείται στον τομέα της «διαχείρισης ακινήτων» εντούτοις μοιάζει να είναι εταιρεία – φάντασμα καθώς δεν υπάρχει εκπρόσωπος της εταιρείας για επικοινωνία, εμφανίζει δε έναν τηλεφωνικό αριθμό για δύο διαφορετικές «έδρες» σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας.

Γενικότερα, στο κινηματικό μέτωπο, ούτως ή άλλως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη δράση τους περιλαμβάνουν και κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και των εξώσεων οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Ενδεικτικά, μια μέρα μετά την κινητοποίηση στου Ζωγράφου, σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έδωσαν «ραντεβού» στην Καλλιθέα, στην εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων doValue με την κινητοποίηση, όπως αναφέρει ο «Ριζοσπάστης», να βάζει φρένο σε τρεις εξώσεις λαϊκών οικογενειών και να αναδεικνύει τις πρακτικές αυτών των εταιρειών, ότι δηλαδή καταφεύγουν σε απειλές και εκβιασμούς προς τους δανειολήπτες και σε πολλές περιπτώσεις σπεύδουν στον πλειστηριασμό των ακινήτων χωρίς να έχουν εξαντλήσει τις εναλλακτικές.

Διαβάστε επίσης:

Ο φόβος της «σπασμένης πόρτας»: Πολλαπλασιάζονται οι πονοκέφαλοι και οι αβεβαιότητες για την κυβέρνηση

Υποκλοπές, πλειστηριασμοί, ακρίβεια στην «φαρέτρα» του ΣΥΡΙΖΑ

Οι Ευρωπαίοι κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06