ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:21
MENU CLOSE

Νετανιάχου για Ερντογάν: Με αποκαλούσε «Χίτλερ» κάθε έξι ώρες...

03.12.2022 19:31

«O Ερντογάν με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε 6 ώρες…» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλονται και προσαρμόζονται οι σχέσεις μεταξύ των ηγετών στην εξωτερική πολιτική.

«Τώρα είναι μόνο κάθε 12;» ρωτά αστειευόμενη η δημοσιογράφος. «Όχι, είχαμε μια φιλική συζήτηση τις προάλλες, και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Νομίζω ότι είναι σημαντικό. Οχι απαραίτητα επειδή εγκρίνω όλα όσα κάνει ο Ερντογάν, αυτό δεν ισχύει. Αλλά, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία και όπως ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντά τους ηγέτες της Κίνας ή τους ηγέτες άλλων χωρών στην περιοχή μας που δεν είναι ακριβώς λουξεμβουργιανές δημοκρατίες, αυτό κάνει η εξωτερική πολιτική. Είναι ένας συνδυασμός συμφερόντων και αξιών και πρέπει να διατηρείς την ισορροπία», απάντησε ο Νετανιάχου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, εσφαλμένα παρουσιάζεται από ορισμένους ως αυταρχικός και αντιδημοκρατικός ηγέτης, αφού είναι στην πραγματικότητα δημοκράτης του 19ου αιώνα και γνώστης -στον ίδιο ή σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τους σημερινούς ηγέτες των δυτικών δημοκρατιών- των βασικών στοιχείων της σύγχρονης δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα: Έτοιμη για εμπάργκο στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

ΗΠΑ: ΑΤΜ βγάζει στη «φόρα» το υπόλοιπο του λογαριασμού των πελατών του

Καμπανάκι συναγερμού από Τούρκο επιστήμονα: «Έρχεται μεγάλος σεισμός σε Αιγαίο και Κωνσταντινούπολη»

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:21
Exit mobile version