search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Εξάρχεια: Τα ντοκουμέντα της αστυνομικής βίας – Ξύλο σε διαδηλωτές, χημικά μέσα σε… πολυκατοικία! (video)

07.12.2022 09:16
matades_new

Για μία ακόμη φορά τα βίντεο που έρχονται από τα Εξάρχεια καταδεικνύουν πρακτικές αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Μετά τη χθεσινή πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξέσπασαν επεισόδια με την ΕΛΑΣ να ανακοινώνει 21 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κάτοικοι των Εξαρχείων και δημοσιογράφοι κατέγραψαν ντοκουμέντα με αστυνομικούς να προσάγουν βιαίως διαδηλωτές και να ρίχνουν χημικά ακόμη και μέσα σε πολυκατοικίες!

Σε βίντεο της Αυγής φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ που έχουν ακινητοποιήσει διαδηλωτή στη Ζωοδόχου Πηγής, να τον πατάνε και να του πιέζουν το κεφάλι στο έδαφος ενώ εκείνος τους ζητά να τον σηκώσουν τουλάχιστον όρθιο. «Θέλω να σηκωθώ όρθιος, σηκώστε με όρθιο. Έχω δικαίωμα να σηκωθώ;» ακούγεται να λέει ο νεαρός άνδρας.

Βίαιη προσαγωγή στη Σόλωνος με τον διαδηλωτή να ουρλιάζει ότι πονάει κατέγραψε και ο δημοσιογράφος Σάββας Καρμανιόλας.

Άλλο ένα βίντεο δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να προχωρούν σε μία ακόμη βίαιη προσαγωγή, την ώρα που φωνάζουν στους διαδηλωτές που τρέχουν να γλιτώσουν από τα χημικά «τρέξτε πουτ@νες, τρέξτε»!

Σε άλλο βίντεο, που προκαλεί σοκ και κατέγραψε πολίτης με το κινητό του μέσω του θυροτηλεφώνου, φαίνονται αστυνομικοί, που αναζητούν διαδηλωτές να ρίχνουν… δακρυγόνα μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας! Στη συνέχεια αποχωρούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αδιαφορώντας για τους ενοίκους και τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στην υγεία τους τα χημικά που έπεσαν κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι τους…

Το τρίτο βίντεο δείχνει την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα χημικά στην οδό Σόλωνος με τους εγκλωβισμένους οδηγούς να εισπνέουν αναγκαστικά τα δακρυγόνα που πέταξαν τα ΜΑΤ, καθώς η αστυνομία δεν μερίμνησε να διακόψει την κυκλοφορία…

Την ίδια ώρα υπήρξαν καταγγελίες ότι άνδρες των ΔΕΛΤΑ έπεσαν με τα μηχανάκια πάνω σε θαμώνες και τραπέζια στο Σέλας.

«Πέφταν με λύσσα με τα μηχανάκια πάνω στα τραπέζια και τον κόσμο που καθόταν. Σπάγαν ποτήρια, έριξαν κρότου λάμψης και χημικά. Άτομα εγκλωβίστηκαν και κατέβηκαν τα ρολά για να προστατευτούν από τη μανία τους» έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος Νίκος Μορφονιός.

Ακραία καταστολή και στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα ακόμη ντοκουμέντο αστυνομικής βίας, αυή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη φαίνονται άνδρες των ΟΠΚΕ να κυνηγούν έναν άνδρα στα Διαβατά.

Ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να προλαβαίνει τον διαδηλωτή και να τον πετάει με δύναμη πάνω σε ένα σταθμευμένο βανάκι. Στη συνέχεα αρχίζει να τον χτυπάει με το γκλοπ και με κλωτσιές ενώ στο σημείο σπεύφδουν και άλλοι αστυνομικοί που… συμβάλλουν με μανία στο έργο του συναδέλφου τους…

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα (Videos)

Θεσσαλονίκη: Ο Κούγιας ετοιμάζεται να αναλάβει τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο (Video)

Νύχτα έντασης στο Μενίδι για τον 16χρονο: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες από σκάγια καραμπίνας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33