search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:40
MENU CLOSE

Μαρία Σπυράκη: Θα στραφώ εναντίον του συνεργάτη μου – Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του

16.12.2022 17:37
maria-spiraki-1-new

Η Μαρία Σπυράκη ελέγχεται από την OLAF για κατάχρηση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τα κυβερνητικά στελέχη να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς η υπόθεσή της τείνει να επισκιάσει και αυτή του σκανδάλου του Qatargate και της Εύας Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής φαίνεται πως είχε δώσει άτυπη άδεια σεσυνεργάτη της που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και δεν παρίστατο σε συνεδριάσεις, ωστόσο έπαιρνε το επίδομα αλλοδαπής. Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναστείλει την κομματική δραστηριότητά της, με την ανακοίνωση του κόμματος να αναφέρει πως «παγώνει» και η υποψηφιότητά της στις επόμενες εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο Mega η Μαρία Σπυράκη εξήγησε πως πρόκειται για μία παλιά της υπόθεση, ενώ τόνισε πως θα στραφεί εναντίον του συνεργάτη της.

«Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά την πρώτη μου θητεία. Ο συνεργάτης είχε προβλήματα υγείας με τη μητέρα του, τον πατέρα του, αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα και ο ίδιος. Οι εκθέσεις μου είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό, σκοπεύω να πάω τη Δευτέρα να πληρώσω το πρόστιμο που μου καταλογίστηκε, ενώ θα στραφώ και εναντίον του συνεργάτη μου», δήλωσε στο MEGA. Σημειώνεται ότι εφόσον καταλογιστούν ποινικές ευθύνες, είναι πιθανόν να δικαστεί για απιστία, σε βαθμό πλημμελήματος και η δίκη ίσως γίνει στην Ελλάδα.

Ένας άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη μίλησε στο Mega και αναφέρθηκε στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ ισχυρίστηκε πως εργαζόταν κανονικά εκείνη την περίοδο, αλλά εξ αποστάσεως.

«Η μητέρα του πέθανε το 2016. Ο πατέρας του αρρώστησε σοβαρά το 2018. Εκείνη την περίοδο έμεινε στην Ελλάδα, αλλά συνέχισε να εργάζεται κανονικά, αν και εξ αποστάσεως, όπως κάνει και τώρα» ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε για τον συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη ότι «έχει φύγει από τη θέση που ήταν, αλλά παραμένει στο ίδιο περιβάλλον. Είναι από τους καλύτερους στη δουλειά του. Αποδείχθηκε αυτό και στην πρόσφατη ψηφοφορία που έγινε από τους υπαλλήλους του Ευρωκοινοβουλίου, που βγήκε δεύτερος ή τρίτος. Έχει φτάσει με την αξία του εκεί που έχει φτάσει. Δουλεύει πολύ σκληρά, τα χρήματα που παίρνει τα βγάζει με ιδρώτα».

Διαβάστε επίσης:

Άγριος τσακωμός Θεοδωρικάκου – Σκουρλέτη στη Βουλή: «Πρέπει να μάθετε λίγα γράμματα» – «Είστε ο υπουργός της νοθείας»

«Καίνε» τον Μηταράκη οι υπάλληλοι του υπουργείου για τον στολισμό: «Μας υποχρέωσαν και δεν μας είπαν ότι θα βιντεοσκοπούσαν»

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπει ΝΔ στο κάδρο της ευρωδιαφθοράς λόγω Σπυράκη – Η επίθεση Τσίπρα από Βρυξέλλες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:32