search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:16
MENU CLOSE

Άγριος τσακωμός Θεοδωρικάκου – Σκουρλέτη στη Βουλή: «Πρέπει να μάθετε λίγα γράμματα» – «Είστε ο υπουργός της νοθείας»

16.12.2022 13:04
theodorikakos_skourletis_vouli_new

Άγριος τσακωμός σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023 στη Βουλή.

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά, με τους δύο άντρες να προχωρούν και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «σκόρπισε δηλητήριο συλλήβδην» με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο Ρομ που «τροφοδοτεί το μίσος και τον διχασμό, επιδιώκοντας το χάος». «Ισοπέδωση και καταστροφολογία συνώνυμα με ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, ο κ. Σκουρλέτης στηλίτευσε τον θανάτου του 16χρονου και άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ανασυστήσει το «κράτος της δεξιάς». «Ίσως κ. Υπουργέ να ζητάω πολλά από μία κυβέρνηση που έχει στήσει ένα δίκτυο παρακτρατικών διασυνδέσεων και παρακολουθήσεων. Εσείς με τη βούλα είστε ο υπουργός της νοθείας των αποτελεσμάτων των προηγούμενων δημοτικών εκλογών. Δεν το λέω εγώ, το λέει το ΣτΕ», είπε και άφησε αιχμές για τις παρακολουθήσεις και την ΕΛΑΣ.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε εκνευρισμένος: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι ο νόμος είναι συνταγματικός. Λυπάμαι για εσάς πρέπει να μάθετε λίγα γράμματα. Είμαι περήφανος για τον νόμο που έφερα, ήταν δέσμευση της ΝΔ από την απλή αναλογική που εσείς θέλατε να κάνετε. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη, άλλαξε πρόσωπα, έκανε ριζικές αλλαγές, έφερε νομοσχέδιο γιατί δεν το ψηφίσατε; Να ρωτήσετε τον κ Τσίπρα γιατί παρακολουθούσε τον Πιτσιόρλα».

«Τραγικές στιγμές μπορεί να υπάρξουν οπουδήποτε. Γι’ αυτό θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Μην παίζετε με την κοινωνία. Αφήστε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Και οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι και κάνουν μία πολύ δύσκολη δουλειά», πρόσθεσε.

«Με αποκάλεσε αγράμματο. Εγγράμματε ξαναδιαβάστε την πρόταση του ΣτΕ. “Είναι αντισυνταγματική” τελεία και παύλα. Τα θέματα τις αλλεργίας σας τα αντιστρέφω. Εσείς έχετε αλλεργία σε υγειονομικούς, σε εκπαιδευτικούς, που τους ξυλοκοπάγατε εχθές έξω από τη Βουλή», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης, με τον υπουργό να επανέρχεται: «Όποιος και σε αυτή την αίθουσα έχει αδυναμία επιχειρημάτων, απλώς φωνάζει».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Επιχειρείτε να διαρρήξετε τις σχέσεις ανάμεσα στο κράτος, την ελληνική κυβέρνηση και την νέα γενιά. Θεωρείτε φυσιολογικό να γκρεμίζονται βιβλιοθήκες μέσα στα πανεπιστήμια;

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: (…)

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Θα ακούσετε και θα μάθετε να σέβεστε. Στη φοιτητική εστία πάνε τα ελληνόπουλα από την επαρχία και από τις φτωχές οικογένειες που  δεν αντέχουν οι οικογένειες τους να πληρώνουν νοίκι. Θα μάθετε…θα τα ακούσετε. Εμείς αδειάσαμε την φοιτητική εστία Ζωγράφου από εγκληματικές οργανώσεις.

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: (φωνές)

ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Κύριε Σκουρλέτη πήρατε τον λόγο, τώρα μιλάει ο Υπουργός

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Είχε γίνει άντρο εγκληματικότητας. Η ΕΛΑΣ το γνώριζε από τις αρχές του 18 και όποιος έχει αντίρρηση να τα πούμε στην Κατεχάκη.

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: (φωνές) 

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ : Αυτή τη συμπεριφορά κύριε να την επιδείξετε….

ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Κύριε Σκουρλέτη. Και ο κ. Καραθανασόπουλος έχει ζητήσει τον λόγο. Γιατί περιμένει υπομονετικά και δεν φωνάζει.

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί έχει ήθος ο άνθρωπος.

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Αυτούς τους ανέξοδους τραμπουκισμούς να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου.

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έτσι μεγαλώσατε, γι’αυτό.

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ο όρος τραμπουκισμός και με φωνές έστω, θυμίζει εποχές ΕΚΟΦ ή Χρυσής Αυγής. Να ανακαλέσει ο υπουργός. 

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Σε ό,τι αφορά το νέο θλιβερό ξέσπασμα του κ. Σκουρλέτη, απαξιώ να το σχολιάσω.

Ο καβγάς ήταν τόσο σφοδρός, που συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου υπήρξε νέος γύρος έντασης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος βλέποντας τον κ. Σκουρλέτη φώναξε: «Εμένα δεν θα μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Το ακούς;». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε και απλώς χαμογέλασε, με τον κ. Θεοδωρικάκο να συνεχίζει: «Μη χαμογελάς. Δεν επιτρέπω να μου μιλάς έτσι. Δεν κάνω πλάκα».

Ο κ. Σκουρλέτης προτίμησε να συνεχίσει τον δρόμο του, λέγοντας πως ό,τι έχει να πει το λέει στην Ολομέλεια.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Σπυράκη: Σύγκρουση ΝΔ – αντιπολίτευσης με επίκεντρο τη διαφθορά

«Καίνε» τον Μηταράκη οι υπάλληλοι του υπουργείου για τον στολισμό: «Μας υποχρέωσαν και δεν μας είπαν ότι θα βιντεοσκοπούσαν»

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπει ΝΔ στο κάδρο της ευρωδιαφθοράς λόγω Σπυράκη – Η επίθεση Τσίπρα από Βρυξέλλες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:14