ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 23:04
MENU CLOSE

Garibaldis, τα πιο δημοφιλή μεξικάνικα αρτοποιήματα

19.01.2023 06:00

Τα garibaldis είναι μικρά καπκέικς με πλούσια βουτυρένια γεύση, γλασαρισμένα με μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλισμένα με λευκά ζαχαρωτά σπρίνγκλς και είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκίσματα που πωλούνται σε όλα τα αρτοποιεία του Μεξικού.

Υλικά για τη Συνταγή

3 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 & ¼ φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

1 ½ φλιτζάνι γάλα αγελαδινό, πλήρες

¼ φλιτζανιού σπορέλαιο

1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο

Αρκετά λευκά στρογγυλά σπρίνγκλς

Εκτέλεση

1. Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C.

2. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.

3. Σε ένα μπολ, χτυπήστε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα.

4. Αρχίστε να προσθέτετε ένα –ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο προτού προσθέσετε το δεύτερο.

5. Ρίξτε το γάλα και το λάδι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

6. Σταδιακά και σε χαμηλή ταχύτητα βάλτε και το μίγμα των στέρεων υλικών μέσα στο μίγμα των αυγών. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

7. Αλευροβουτυρώστε μια φόρμα με θέσεις για καπκέικς και μοιράστε το μίγμα (με ένα σκουπ παγωτού) έτσι ώστε να καλύπτει τα ¾ της χωρητικότητάς τους.

8. Ψήστε για 18 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

9. Σε ένα κατσαρολάκι φαρδύ ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ζεστάνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο για λίγα λεπτά. Ρολάρετε προσεκτικά το κάθε ένα κέικ μέσα στη ζεστή μαρμελάδα και έπειτα κυλήστε το στα σπρίνγκλς.

10. Συνοδέψτε με ένα ποτήρι γάλα και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο σουφλέ με ζαμπόν και φέτα

Αρωματικές «ξανθούλες» με λεμόνι (lemon blondies)

Κεφτεδάκια γαλοπούλας στον φούρνο, με σκορδολεμονάτη σάλτσα

ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 23:02
Exit mobile version