ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 04:02
MENU CLOSE

Τεχνητή νοημοσύνη πιλοτάρισε μόνη της μαχητικό αεροσκάφος επί... 17 ώρες!

14.02.2023 08:45

Ένα εκπαιδευτικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χωρίς την εμπλοκή ανθρώπου πιλότου για περισσότερες από 17 ώρες, υπό τον έλεγχο μόνο της τεχνητής νοημοσύνης, αποκάλυψε η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin.

Η δοκιμή έγινε με το σκάφος VISTA (Variable In-flight Simulation Test Aircraft), το οποίο μπορεί να μιμηθεί στον αέρα χαρακτηριστικά άλλων αεροσκαφών. Η πτήση έγινε από τη βάση Έντουαρντς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια.

Το VISTA, που είναι μια τροποποιημένη έκδοση του αεροσκάφους F-16D Block 30 Peace Marble II με αναβαθμισμένα εξαρτήματα του Block 40, αναπτύχθηκε από τη Lockheed Martin σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την εταιρεία Calspan. 

Η Lockheed Martin, που εδρεύει στο Μέριλαντ, έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει το 2023 να αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, με στόχο την ανάπτυξη αυτόνομων μαχητικών αεροσκαφών.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Βερολίνο δεν συζητά την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών

HΠA: Τρόμος από πυρά σε Πανεπιστημιούπολη – Τρεις τουλάχιστον οι νεκροί, αυτοκτόνησε o δράστης (Video)

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 84 δισ. το οικονομικό κόστος της καταστροφής

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.07.2025 04:00
Exit mobile version