ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Τραμπ: «I'M BACK» - Επέστρεψε στο Facebook μετά από 2 χρόνια

17.03.2023 23:51

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε τις πρώτες του αναρτήσεις στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο YouTube που αποκαταστάθηκαν την Παρασκευή, περισσότερα από δύο χρόνια μετά την απαγόρευση του λόγω της εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικανός ηγέτης – ο οποίος διεκδικεί ξανά την προεδρία – δεν μπορούσε να δημοσιεύσει περιεχόμενο για τους 34 εκατομμύρια οπαδούς του στο Facebook και τους 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές του στο YouTube.

Οι πλατφόρμες απαγόρευσαν την πρόσβαση στον Τραμπ λίγες μέρες μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν ένας όχλος υποστηρικτών του που προσπαθούσε να σταματήσει την πιστοποίηση της εκλογικής του ήττας από τον Τζο Μπάιντεν εισέβαλε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Του επιβλήθηκαν κυρώσεις επειδή ανάρτησε περιεχόμενο που σύμφωνα με τις πλατφόρμες υποκίνησε αναταραχή, με το YouTube να ανακοινώνει την επαναφορά του την Παρασκευή, δύο μήνες αφότου το Facebook είπε ότι ξεκλειδώνει τον λογαριασμό του.

Ο λογαριασμός του πρώην προέδρου στο Twitter, ο οποίος έχει 87 εκατομμύρια ακόλουθους, μπλοκαρίστηκε επίσης μετά την εξέγερση, αφήνοντάς τον να επικοινωνεί μέσω της δικής του πλατφόρμας Truth Social, όπου έχει λιγότερους από πέντε εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, επανέφερε τον Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο, λίγες μέρες αφότου ο Τραμπ ανακοίνωσε μια νέα υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει εκεί.

Διαβάστε επίσης:

«Πεδίο μάχης» η Πλας ντε λα Κονκόρντ – Φωτιές και συγκρούσεις με την αστυνομία (Photos/Videos)

Tik Tok: Έρευνα στις ΗΠΑ για κατασκοπεία δημοσιογράφων – Ποιος ο ρόλος της Κίνας

CNN: Ισχυρό σεισμό «φοβούνται» οι ειδικοί για την Κωνσταντινούπολη – Φόβοι για 100.000 νεκρούς – Κίνδυνος κατάρρευσης κτιρίων

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:28
Exit mobile version