ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Αυστραλία: Ψαράς έφερε στην επιφάνεια ένα σπάνιο είδος καρχαρία, ένα «θαλάσσιο τέρας»

28.03.2023 15:26

Ένα «τέρας» από τα βάθη της θάλασσας ήρθε στη επιφάνεια στην Αυστραλία. Πρόκειται για ένα είδος καρχαρία που βρίσκεται υπό εξαφάνιση και έχει ως χαρακτηριστικά τα πολύ μεγάλα μάτια και ένα χαμόγελο που θυμίζει… άνθρωπο.

Ο καρχαρίας gulper με το ανθρακί δέρμα και το μικρό στόμα με την οδοντοστοιχία που παραπέμπει σε … άνθρωπο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι κοκκοκεντροφόρος καρχαρίας, αλλά είναι γνωστός και ως «κεντρόνι», ή «αγκαθίτης».

Στην επιστημονική κοινότητα γίνεται συζήτηση για το κατά πόσο είναι «κοκκοκεντροφόρος», διότι αυτό το είδος έχει απαλό δέρμα, ενώ αυτό που πιάστηκε στην Αυστραλία  έχει δέρμα σαν γυαλόχαρτο.

Οι πιο ευφάνταστοι χρήστες των social media υποστηρίζουν πως είναι ένα είδος προϊστορικό, άλλοι έγραψαν ότι είναι ένα θαλάσσιο τέρας .

Κι όμως το είδος αυτό συναντάται στον Ινδικό, τον Ατλαντικό και σε κάποια τμήματα του Ειρηνικού, αλλά κινδυνεύει λόγω της υπεραλίευσης. 

Τα αρσενικά του είδους φτάνουν σε μήκος λίγο κάτω από τα τρία μέτρα, ενώ τα θηλυκά είναι  πιο μεγαλόσωμα.

Διαβάστε επίσης:

Φτώχεια στην Ευρώπη: Σοκ από την δραματική αύξηση κλοπών σε σούπερ μάρκετ – Τρόφιμα με δελτίο και μπριζόλες με… GPS (Videos)

Σκότωσε τον άνδρα της σε ζωντανή συνδεση στο Facebook – «Ο μπαμπάς σου είναι νεκρός» – Σοκαριστικό βίντεο

Σαουδική Αραβία: Νεκροί τουλάχιστον 20 προσκυνητές σε φρικτό δυστύχημα πάνω σε γέφυρα (videos)

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:33
Exit mobile version