ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:24
MENU CLOSE

Παρίσι: Έφοδος διαδηλωτών στα κεντρικά της BlackRock (Videos)

06.04.2023 16:09

Δεκάδες συνδικαλιστές που διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου ηλικίας στη συνταξιοδότηση εισέβαλαν για λίγο σε κεντρικό κτίριο του Παρισιού στο οποίο έχει γραφείο η επενδυτική εταιρεία BlackRock με έδρα τις ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα και εκτοξεύοντας κροτίδες.

— Russian Market (@runews) April 6, 2023

Η δράση του συνδικάτου στο ιστορικό κτίριο Centorial κοντά στην περιοχή Grand Boulevards του Παρισιού, στόχευσε τη BlackRock λόγω της δραστηριότητας του ιδιωτικού συνταξιοδοτικού ταμείου, δήλωσε στο Reuters η διαδηλώτρια Françoise Onic.

«Η κυβέρνηση θέλει να αναγκάσει τους ανθρώπους να χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή τους με ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα τέτοιο σχέδιο», δήλωσε.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε την 11η ημέρα των συνδικαλιστικών απεργιών και διαδηλώσεων ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 64.

Τραγουδώντας δυνατά το αγαπημένο τραγούδι των διαδηλωτών κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης «On est la» («είμαστε εδώ»), οι διαδηλωτές έφυγαν από το κτίριο μετά από περίπου μισή ώρα, αφήνοντας το μεγάλο αίθριο του γεμάτο με πυκνό καπνό από τις κροτίδες.

Διαβάστε επίσης:

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ταϊβάν: «Μπουρλότο» και πάλι στο τρίγωνο Ουάσινγκτον – Πεκίνου – Ταϊπέι (Videos)

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59
Exit mobile version