search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:00
MENU CLOSE

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε γραφεία του κόμματος του Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη

06.04.2023 14:02
kemal_kilicdaroglu_office_new

Ένοπλη επίθεση στο περιφερειακό κεντρικό γραφείο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/4).

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη Τζανάν Καφταντζίογλου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Γύρω στις 05:00 της 06.04.2023 (σήμερα), έλαβε χώρα μια ένοπλη επίθεση κατά της επαρχιακής μας προεδρίας του CHP στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται στην τοποθεσία Seyrantepe της εθνικής οδού TEM.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστυνομικού που εφημερεύει στο κτήριο και της ιδιωτικής φύλακα στην περιοχή που βρίσκεται το κτήριο, στο περιστατικό σημειώθηκαν 6-7 πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο σημείο δεν βρέθηκε η σφαίρα ωστόσο, εντοπίστηκαν κενά φυσίγγια.

Η εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται. Περαιτέρω πρόοδος θα κοινοποιηθεί στη συνέχεια».

Η επίθεση σημειώθηκε μία εβδομάδα αφού δύο σφαίρες χτύπησαν το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία στην Κωνσταντινούπολη του κόμματος Iyi (Καλό Κόμμα), το οποίο έχει συμμαχήσει με το CHP.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, το περιστατικό ήταν τυχαίο και οι πυροβολισμοί έπεσαν όταν ένας ιδιωτικός φρουρός κυνηγούσε έναν ληστή.

Η πολιτική ένταση έχει οξυνθεί στην Τουρκία ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

Η Μεράλ Ακσενέρ, επικεφαλής του Iyi, κατήγγειλε ότι η επίθεση είχε στόχο να εκφοβίσει την αντιπολίτευση και έγινε λίγο αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «την απείλησε» στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

«Μην με αναγκάσετε να σας κυνηγήσω», είχε δηλώσει ο Ερντογάν απαντώντας στην σκληρή κριτική που άσκησε η Ακσενέρ στο έργο της κυβέρνησής του.

Χθες Τετάρτη, στη διάρκεια μιας δραματικής ομιλίας της στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, η Ακσενέρ έριξε κάλυκες σφαιρών στο πάτωμα, ζητώντας από τους Τούρκους να καταψηφίσουν «την αδελφή ψυχή του Κιμ Γιονγκ», μια αναφορά στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Ερντογάν.

«Θα επιλέξετε μεταξύ μιας Τουρκίας που φιλοδοξεί να γίνει Βόρεια Κορέα και μιας Τουρκίας που χαίρει μιας δημοκρατίας με ευρωπαϊκά πρότυπα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου –επικεφαλής του CHP και υποψήφιος πρόεδρος για τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης- δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Διαβάστε επίσης:

Ταϊβάν: «Μπουρλότο» και πάλι στο τρίγωνο Ουάσινγκτον – Πεκίνου – Ταϊπέι (Videos)

Ρωσία: Μεθυσμένος έπεσε από τον 19ο όροφο πάνω σε αυτοκίνητο και σώθηκε (video)

Ιταλία: Με λευχαιμία διαγνώστηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:59