search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:23
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει μέσα στην επόμενη τετραετία

21.04.2023 16:17
mitsotakis-new

Το τέλος του τέλους επιτηδεύματος προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Μεγαλόπολη, όπου απευθύνθηκε σε πολίτες, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πελοπόννησο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «κάποιος φίλος ο οποίος με συνάντησε εδώ, μου είπε, “και τι θα κάνετε με το τέλος επιτηδεύματος;”. Το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας, καθώς θα βελτιώνεται και η φορολογική συμμόρφωση όλων όσοι καλούνται σήμερα να πληρώσουν ένα φόρο ο οποίος επειδή είναι οριζόντιος είναι και άδικος. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, αυτή την πολιτική μείωσης των φόρων, θα συνεχίσουμε την πολιτική στήριξης των επενδύσεων, θα συνεχίσουμε την πολιτική ενίσχυσης και ισχυροποίησης της Ελλάδος σε μια ταραγμένη γειτονιά».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και σε πείσμα όλων όσοι αγωνίζονται για το αντίθετο, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι πραγματικά λυπηρό, φίλες και φίλοι, ότι σήμερα, υπάρχουν κάποιοι Ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης αυτός με ευρωπαϊκούς πόρους. Να πληρώσουμε όλοι εμείς, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, ένα έργο το οποίο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά είναι απαραίτητο συνολικά για την Ευρώπη».

Επανερχόμενος στα διλήμματα των εκλογών, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είμαστε πιο ισχυροί, με πιο ισχυρή οικονομία. Αναγνωριζόμαστε στην Ευρώπη ως η ευχάριστη έκπληξη. Κανείς πια δεν μιλάει για την Ελλάδα ως το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης.

Και το μεγάλο ερώτημα, λοιπόν, και για αυτό οι εκλογές αυτές είναι τόσο κρίσιμες, είναι αν θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία ή αν θα τα ρισκάρουμε όλα και θα κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα για να επιστρέψουμε, αναρωτιέμαι, πού; Σε ποια εποχή; Στην εποχή των υψηλών φόρων; Στην εποχή των ανοιχτών συνόρων; Στην εποχή των κλειστών τραπεζών; Στην εποχή που η άποψη της Ελλάδος δεν μετρούσε ούτε στην Ευρώπη, ούτε πουθενά στον κόσμο; Δεν πρέπει, φίλες και φίλοι, να διακινδυνεύσουμε όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει».

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι «αυτό το οποίο χρειάζεται πρώτα και πάνω απ΄ όλα, είναι σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπλέξουμε σε περιπέτειες αστάθειας, σε κυβερνήσεις “συνεργασίας”, που θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών και συνεννοήσεων που θα γίνονται σε κάποια σκοτεινά δωμάτια.

Δεν εξυπηρετεί αυτό σήμερα το εθνικό συμφέρον. Τα πράγματα δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πιο εύκολα, θα χρειαστούμε έμπειρο πλήρωμα για να κρατήσει το σκάφος της Ελλάδος σταθερό στα ταραγμένα νερά τα οποία διαπλέουμε και φαντάζομαι ότι θα συνεχίσουμε να διαπλέουμε και τα επόμενα χρόνια».

«Γι΄ αυτό και η κάλπη αυτή, ειδικά η κάλπη της 21ης Μαΐου, είναι τόσο σημαντική. Αυτή η κάλπη είναι η κρίσιμη κάλπη. Γιατί ακούω πολλούς να λένε: “αφού θα υπάρξει μάλλον και δεύτερη κάλπη με την ενισχυμένη αναλογική, γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία η πρώτη κάλπη;”. Τους απαντώ, για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι γιατί στην πρώτη κάλπη πρέπει να στείλουμε το ισχυρό μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα. Ισχυρή ΝΔ λοιπόν, ποιον θέλετε στην κυβέρνηση, ποιον θέλετε για πρωθυπουργό. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πρέπει να αποτρέψουμε ένα σενάριο «πολιτικής τερατογένεσης», το οποίο πιστεύω ότι προκαλεί ανατριχίλα σε πάρα πολλούς Έλληνες πολίτες. Για σκεφτείτε ένα σενάριο συγκυβέρνησης Τσίπρα – Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης δεν τολμά να βρεθεί απέναντι από τον Τσίπρα

Γεωργούλης: Στις 8 Μαΐου θα οριστεί εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων

Εκλογές: Το «ΕΑΝ» του Κανελλόπουλου απορροφά το «κόμμα Κασιδιάρη» – Εν αναμονή ανακοινώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:22