search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:37
MENU CLOSE

Γεωργούλης: Στις 8 Μαΐου θα οριστεί εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων

21.04.2023 15:38
georgoulis_new

Στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί εισηγητής για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα οριστεί ο εισηγητής στην Επιτροπή JURI, η οποία αναμένεται να συζητήσει το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή ενώ είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η συζήτηση στις 30 Μαΐου, ενδεχομένως και αργότερα, τον Ιούνιο.

Όπως εκτιμάται, δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση στις 24 και 25 Απριλίου. Πιθανό είναι και το σενάριο, ο ευρωβουλευτής να κληθεί στην επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την αρχή της θητείας του στο Κοινοβούλιο, τουλάχιστον πέντε άτομα που εργάστηκαν στο γραφείο του αποχώρησαν λόγω της κακής συμπεριφοράς του.

«Υπήρξε καταγγελία σε αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εργασιακή κακομεταχείριση από συνεργάτη του περίπου στην αρχή της θητείας του. Έβριζε και είχε εξάρσεις», αναφέρει μία μαρτυρία, που επικαλείται η ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή οι δικηγόροι του με νέα δήλωσή τους χθες, Πέμπτη 20/4, επέμειναν ότι «στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Λαός που θυμάται δεν επιτρέπει την υπονόμευση της Δημοκρατίας (photos)

ΣΥΡΙΖΑ για 21η Απριλίου: 56 χρόνια από τη μαύρη ημέρα του πραξικοπήματος – Μνήμη σημαίνει αντίσταση

Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Χρέος να διευρύνουμε τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:35