ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:24
MENU CLOSE

Σταθάκης: Στην προοδευτική διακυβέρνησή μας χωράνε άνθρωποι από συγκεκριμένους όμορους πολιτικούς χώρους

28.04.2023 00:57

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης μίλησε στο τέταρτο ντιμπέιτ της ΕΡΤ σχετικά με τη συγκυβέρνηση. «Στην προοδευτική διακυβέρνησή μας χωράνε άνθρωποι από τους συγκεκριμένους όμορους πολιτικούς χώρους» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι «οι προφανείς προγραμματικές συγκλίσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αν δείτε τα προγράμματά μας» και επανερχόμενος στο σενάριο ψήφου ανοχής σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «απευθύνεται σε όλο το φάσμα που εντάσσεται το προοδευτικό σύστημα, και στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ, προκειμένου να υπάρξει ευρεία στήριξη αυτής της πλειοψηφίας».

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να δεχθεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα ως υπουργούς δύο πρόσωπα τα οποία ενέπλεξε στην υπόθεση Novartis, αναφερόμενος στους κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Σταθάκης απάντησε:

 «Στην προοδευτική διακυβέρνησή μας χωράνε άνθρωποι από τους συγκεκριμένους όμορους πολιτικούς χώρους. Το αν θα είναι υπουργοί, αυτό είναι μια άλλοι συζήτηση». Σε ερώτηση αν αυτό συνιστά μια καθυστερημένη συγγνώμη απέναντί τους, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «Δεν είναι καμία συγγνώμη, έγινε μια διαδικασία τυπική και έκλεισε. Αυτοί οι άνθρωποι κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη, η διαδικασία έκλεισε, άρα προς τι η ερώτηση;».

Αντίθετα απέριψε ως «νοσηρή φαντασία» το σενάριο να δημιουργηθεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής από τον Κυριάκο Βελόπουλο – κατά έναν ανάλογο τρόπο που το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον κ. Καμμένο. «Αυτό που προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά και με το σύστημα που εισήγαγε και με αυτό που προτείνει, είναι η προοδευτική διακυβέρνηση με βάση προγραμματική σύγκλιση» είπε.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Νίκου Παππά είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος να μην είναι υποψήφιος. Όπως είπε μεταξύ άλλων το θέμα έχει τις διαστάσεις που του αναλογούν.

Στην ενότητα που αφορούσε τους θεσμούς, απαντώντας στην ερώτηση αν συμφωνεί με την πρόταση του κ. Πολάκη για μαζική εθελουσία δικαστών και μαζική εισαγωγή νέων δικαστών από νέα σχολή διοίκησης «στο πλαίσιο του η επόμενη φορά θα είναι αλλιώς» απάντησε: «Δεν είναι θέμα του κ. Πολάκη είτε δικό μου οι προτάσεις μας για τη Δικαιοσύνη».

«Η Δικαιοσύνη έχει διάφορα προβλήματα, δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου αν δικάζονται τα πράγματα σε 7,10,15 χρόνια. Χρειάζεται επιτάχυνση, χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να τις ακούσει. Να ενισχυθεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από το πολιτικό σύστημα μετά από την εμπειρία που είχαμε από τα 4 χρόνια της ΝΔ, αλλαγές ναι, ικανές να δώσουν καλύτερη Δικαιοσύνη, πιο ισχυρή, πιο ανεξάρτητη και με καλύτερο αποτέλεσμα», ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: «Η αντίστροφη πορεία κατά της ακρίβειας ξεκίνησε»

Μενέντεζ στο Φόρουμ Δελφών: Επικίνδυνοι ηγέτες Ερντογάν και Πούτιν

Ξάνθη: Ο Μητσοτάκης στο εργοστάσιο της Sunlight -Υπάρχουν εξαιρετικές, καλοπληρωμένες δουλειές στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.06.2025 00:17
Exit mobile version