Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εγκρίθηκε η παροχή δυο C-130 στην Ελλάδα - Πιο κοντά και στην απόκτηση F-35
Το Στέιτ Ντιπάρντμεντ ενέκρινε την παροχή στην Ελλάδα δύο C-130 από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού την ώρα που προχωρά και η διαδικασία για την απόκτηση των F-35.
Όσον αφορά στα F-35 μετά τις εκλογές στην Τουρκία, πρόκειται να μπει και η τελευταία από τις τέσσερις υπογραφές που απαιτούνται στο Κογκρέσο, έτσι ώστε η διαδικασία να πάρει επίσημο χαρακτήρα.
Στη συνέχεια θα σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις έτσι ώστε το 2028 η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη.
Να σημειωθεί όπως αναφέρει η ΕΡΤ η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Και αυτό προκειμένου να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της και έτσι επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των S-300 και παράλληλη παραλαβή συστημάτων Patriot.
Διαβάστε επίσης:
Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Το 2023 δεν υπάρχουν γαλάζια, πράσινα ή κόκκινα καφενεία» (Video)
Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια Επικρατείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Τσαπανίδου: «Πιο large από όλους ο κ. Σκέρτσος» που κοστολόγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στα 83 δισ.