search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:34
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα τη νύχτα στο Κίεβο

28.05.2023 13:13
OUKRANIA

Τη μεγαλύτερη νυχτερινή επίθεση με drones εξαπέλυσε η Ρωσία στο Κίεβο από τότε που άρχισε η εισβολή στη χώρα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Δύο νεκροί και 3 τραυματίες στο Κίεβο.

Όπως ανακοίνωσε η Ουκρανία, οι στρατιωτικές αρχές φέρεται να κατέρριψαν 52 από τα 54 dronesκαμικάζι που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις. «Συνολικά εξαπολύθηκε αριθμός ρεκόρ drones-καμικάζι: 54!», αναφέρει η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στο Telegram, στην οποία σημειώνει ότι «κατέρριψε 52».

Οι αρχές γνωστοποίησαν ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε δύο και οι τραυματίες σε 3 στο Κίεβο σε μια επίθεση η οποία «διεξήχθη σε αρκετά κύματα και ο συναγερμός που κηρύχθηκε διήρκεσε για πάνω από 5 ώρες!».

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, μετά την κατάρριψη των drones των ρωσικών δυνάμεων, συντρίμμια έπεσαν σε επταώροφο κτίριο στην συνοικία Γκολοσιίφσκιι, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός ακόμη.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε περιοχή με αποθήκες, η οποία επεκτάθηκε σε 1.000 τετραγωνικά μέτρα και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου που βρισκόταν εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη συνοικία Σολομιάνσκιι, ένας 41χρονος πέθανε και μια 35χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο, συμπλήρωσε επίσης ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Πρόκειται για την 14η ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Κιέβου από τις αρχές του Μαΐου, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, η Ρωσία έβαλε στο στόχαστρο κυρίως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμης σημασίας υποδομές στις περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ιδίως στην περιφέρεια του Κιέβου.

Απετράπη επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου

Την ίδια ώρα, ρώσοι τοπικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας κατέρριψαν αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) την ώρα που προσέγγιζαν το διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στην περιφέρεια της Κρασνοντάρ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Οι αξιωματούχοι δεν διευκρινίζουν ποιος εξαπέλυσε την επίθεση.

Χθες, Σάββατο, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις πετρελαιαγωγού της στο έδαφος της Ρωσίας. Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει σχεδόν ποτέ δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους και των εδαφών που ελέγχουν οι Ρώσοι στην επικράτειά της.

Για κλιμάκωση προειδοποιεί ο ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο

Στη Βρετανία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας προειδοποίησε για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία καθώς η Βρετανία κι άλλοι δυτικοί σύμμαχοί της δεσμεύονται για περισσότερα όπλα για να βοηθήσουν τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας στην Λόρα Κούενσμπεργκ του BBC, ο Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι οι ενέργειες των χωρών του NATO, ιδιαίτερα της Βρετανίας, δημιουργούν τον κίνδυνο να παραταθεί και να δοθεί μια νέα διάσταση στον πόλεμο.

«Η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία. Έχουμε τεράστιους πόρους», τόνισε ο Κέλιν και πρόσθεσε: «Αργά ή γρήγορα βεβαίως η κλιμάκωση αυτή μπορεί να λάβει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο».

Στην ερώτηση για τα ευρέως διαδεδομένα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ότι η Ουκρανία είναι αυτή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνά για εγκλήματα πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ψήφισαν Ερντογάν και Κιλινσντάρογλου

ΗΠΑ: Μοτοσικλετιστές άνοιξαν πυρ στη μέση του δρόμου – 3 νεκροί (Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές επιδρομές στο Κίεβο – 1 νεκρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:34